Cum scapi de dureri de cap fără medicamente. Leacuri de încercat

0
78

Migrenele sunt dureri de cap pulsatile, resimţite pe o parte a capului. Acestea pot fi moderate sau severe, iar factorii determinanţi sunt multipli, de la somn insuficient, stres până la factorii ereditari. Simptomele unei migrene sunt, de asemenea, variate, de la sensibilitate la lumină, durere şi dificultate de concentrare, până la greaţă şi vărsături. Indiferent dacă ai o migrenă moderată sau severă, remediile naturiste îţi sar în ajutor.

Uleiul de lavandă

Pentru că are proprietăţi relaxante, antiinflamatoare şi antidepresive, uleiul de lavandă este un aliat de nădejdie împotriva migrenelor. Poţi face inhalaţii cu ulei de lavandă pentru a scăpa de migrene sau poţi aplica puţin ulei pe tâmple. Un studiu din 2016 susţine că terapia cu ulei de lavandă, ţinută pe o perioadă de trei luni, reduce frecvenţa şi intensitatea migrenelor.

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul, una dintre cele mai cunoscute şi folosite plante medicinale, are efecte relaxante, imunostimulatoare şi antiinflamatoare. Astfel, planta poate fi de un real ajutor în ameliorarea migrenelor. Îţi poţi face un ceai de muşeţel dintr-o lingură de flori, pe care le pui la infuzat într-o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care strecori. Poţi bea până la trei căni de ceai de muşeţel pe zi.  

COntinuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.