Cum se manifesta alergia de scoala

0
55

Alergia este o reactie a sistemului imunitar la anumite elemente, la care in mod obisnuit, nu ar reactiona. Nu se cunosc pe deplin cauzele pentru care numai anumiti indivizi se confrunta cu alergia si nici ce anume cauzeaza acest raspuns al organismului. in ciuda faptului ca alergia nu este considerata o afectiune la fel de grava ca alte boli, ea poate fi totusi periculoasa, mai ales daca vorbim de alergii la intepaturi. Substantele care cauzeaza aparitia alergiilor sunt cunoscute si sub denumirea de alergeni si pot fi reprezentate de alimente, polen, puf, praf, par de animale, intepaturi ale insectelor (albine, viespi, tantari, capuse). Odata cu inceperea noului an scolar, integrarea copilului tau in mediul academic poate debuta cu astfel de alergii despre care nu aveai nicio cunostinta pana in prezent.

Printre cele mai comune simptome ale alergiei amintim: nasul infundat, stranutul frecvent, ochii rosii si inlacrimati, tusea, raguseala, mancarimea, aparitia unor pete la nivelul tegumentului. De asemenea, simptomele pot fi si mai acute, de la senzatie de greata si pana la varsaturi, dureri de cap, abdominale, dureri la nivelul urechilor, diaree. Toate aceste simptome, in prima faza, pot crea confuzie, tocmai de aceea este recomandata vizita la medicul pediatru, pentru prevenirea unor incidente mai grave.

Medicul trebuie instiintat de istoricul copilului, iar el poate sugera atat testele cutanate, cat si pe cele serologice. Testul cutanat priveste injectarea unei cantitati extrem de reduse a posibilului alergen sub piele, substanta care se banuieste a fi cauza alergiei. Daca organismul micutului reactioneaza in scurt timp, zona unde a fost administrata injectia ar trebui sa se inflameze. Testele serologice sunt mult mai complexe, printr-o singura analiza de sange se pot depista toate alergiile copilului. O modalitate de a scapa de aceasta problema este ca specialistul sa-ti recomande pentru cateva luni o imunoterapie, fiind administrate doze crescatoare de alergen. De-a lungul timpului, se va urmari raspunsul organismului, pana cand acesta nu va mai prezenta sensibilitate la acel tip de alergen.

Tipuri de alergii pe care le poate dezvolta copilul tau: Cea mai comuna alergie, odata ce incepe scoala, este cea la praf si la praful de creta. Alergia este o reactie la componentele prafului, mai exact la acarieni, matreata etc. Alergia poate fi declansata in timpul orelor de educatie fizica, daca aceasta are loc in spatiu inchis, salile de sport ale institutiei. Pentru prevenirea acestor reactii, invata-ti copilul cum sa se protejeze. Indiferent de alergia pe care a dobandit-o este indicat sa-i vorbesti despre ea si despre efectele sale. Astfel va sti cum sa se fereasca de locurile si de obiectele care-l pot afecta. in plus, poti diminua spaima prin care ar putea trece in eventualitatea unui accident. Pentru asta este nevoie sa-si dezinfecteze in fiecare dimineata banca cu spirt. Igiena este extrem de importanta, de aceea mediile in care-si desfasoara activitatea trebuiesc curatate corespunzator. Pe langa aceasta masura ar trebui sa i se administreze un antihistaminic, iar invatatoarea sau diriginta sa ar trebui pusa la curent cu situatia celui mic pentru a sti cum sa reactioneze in caz de urgenta. Pentru a preveni alergia la praful de creta, ar fi mai bine sa-l inscrii intr-una dintre acele institutii care sunt dotate cu table magnetice.

Daca micutul tau a dezvoltat o alergie la alimente si cunosti deja care sunt acestea, prepara-i in fiecare zi un meniu bogat si diversificat astfel incat sa nu fie nevoit sa-si cumpere ceva din scoala sau din afara ei. Copiii sunt pofticiosi, tocmai de aceea un adult ar trebui sa-l supravegheze cu atentie pentru a preveni o reactie alergica.

Cadrul didactic trebuie informat si cu privire la alergia pe care cel mic o are fata de intepaturile anumitor insecte, daca acest lucru este cunoscut deja sau fata de anumite medicamente. in decursul anilor de scoala copiilor li se vor administra anumite medicamente, sub forma unor vaccinuri, situatie ce cu greu poate fi controlata, mai ales daca nu ti-a fost adusa la cunostinta pana acum problema micutului. in plus, nici acasa nu trebuie sa-l scapi din vedere. Medicamentele pe care le detii trebuiesc depozitate intr-un loc unde acesta sa nu aiba acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.