Cum se modifică viața sexuală după 40 de ani

0
36

Pe măsura înaintării în vârstă putem observa modificări când vine vorba de viaţa sexuală. În cazul adulților sănătoși, vârsta este doar un număr, însă va fi nevoie de adaptare la schimbările biologice și psihologice ce pot să apară.

Dacă sexul era esențial pentru tine și înainte de vârsta de 40 de ani, probabil va fi important și după. Însă este posibil să fie necesar să depui mai mult interes. În cazul bărbaților, scăderea nivelului de testosteron afectează energia, forța, precum și funcția sexuală. În ceea ce le privește pe femei, nivelul de estrogen se modifică, mai ales după menopauză, ceea ce poate inhiba dorința sexuală. De asemenea, nivelul de stres, credințele pe care ambii parteneri le au despre ei înșiși, precum și sănătatea fizică pot influența activitatea sexuală.

Scade lubrifierea vaginală  

După vârsta de 40 de ani, la femei scade producția de estrogen, iar lubrifierea vaginală se reduce, ceea ce face aduce disconfort și face ca actul intim să fie dureros. Acest lucru poate crea un impact negativ asupra libidoului. Pentru o viață sexuală împlinită, medicii pot recomanda anumite creme cu estrogen, tratament cu progesteron sau folosirea lubrifianului.

Nu pune presiune pe partener!

Odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, în cazul femeilor, cantitatea și calitatea ovulelor scad. Dacă vă doriți să concepeți un copil, s-ar putea să fie nevoie să fie mai greu pe cale naturală, iar pentru cei care se luptă să devină părinți la această vârstă, sexul poate deveni o corvoadă.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.