Cum se prepara frisca naturala de casa: trucuri pentru a obtine ceva sanatos

0
94

Fie ca o folosim pentru ornarea torturilor sau pentru consum ca atare, frisca de casa nu poate fi comparata cu cea din comert. Pentru un gust autentic, aceasta se prepara dupa o tehnica speciala.

Ingrediente: 2 linguri de zahar, 250 ml smantana foarte grasa (pentru frisca), esenta de vanilie, migdale ori rom 

Mod de preparare: Inainte de prepararea propriu-zisa, ingredientele impreua cu ustensilele vor fi tinute cateva ore la frigider. Se pune smantana in castron. Truc: puneti recipientul deasupra unui castron in care ata adaugat cuburi de gheata. Incepeti sa mixati la prima viteza, apoi, cand observati ca smantana incepe sa creasca, adaugati vanilia si treptat zaharul. Mariti viteza si bateti compozitia pana se intareste. Cand este gata se da la frigider pentru o ora si apoi poate fi ornata sau consumata ca atare. sursa: restaurantedelux.ro