Cum știi că ai prea mult fier în organism: Simptomele la care trebuie să fii atent

0
66

Fierul este un mineral esențial și cu toate acestea, la fel ca în cazul altor substanțe nutritive, este dăunător în cantități mari. Corpul are nevoie de fier pentru a rămâne sănătos, pentru a produce celule roșii din sânge, pentru a construi mușchi și celule ale inimii.

Corpul uman controlează de obicei cantitatea de fier care este absorbită din dietă, crescând cantitatea atunci când este nevoie de fier și scăzând cantitatea atunci când nivelurile de fier din organism sunt prea mari. În hemocromatoză, organismul absoarbe prea mult fier din dietă în fiecare zi. În anemie, în schimb, vorbim de lipsa de fier.

Fără tratament, hemocromatoza poate provoca supraîncărcare cu fier, o acumulare de fier care poate afecta multe părți ale corpului, inclusiv ficatul, inima, pancreasul, glandele endocrine și articulațiile, potrivit doc.ro.

Riscuri exces de fier

Toxicitatea fierului în organism poate fi subită sau treptată. Multe probleme grave de sănătate pot fi cauzate de o supradoză accidentală cu fier, de faptul că pacientul ia suplimente (doze mari de fier) pe termen lung sau de tulburări cronice care determină o acumulare de fier în organism.

Este posibil ca persoanele afectate de hemocromatoză ereditară să nu prezinte semne sau simptome (și să aibă o longevitate normală) sau pot avea semne și simptome severe ale unei supraîncărcări cronice cu fier, care includ disfuncții sexuale, insuficiență cardiacă, dureri articulare, ciroză, diabet, oboseală și pielea care devine mai închisă la culoare.

Conținutul normal de fier în organism este de 3-4 grame. Cantitatea totală de fier în corp este controlată cu mare atenție. Organismul pierde un miligram de fier zilnic, prin transpirație și de la celulele care se desprind de pe piele și de pe mucoasa interioară a intestinelor.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.