Cum tratezi natural coşurile care apar în perioada menstruaţiei

0
99

Dacă balonarea, crampele şi schimbările de dispoziţie nu erau suficiente, unele femei se confruntă şi cu acnee în timpul menstruaţiei. Datele arată că până la 65% dintre femei resimt o înrăutăţire a acneei de-a lungul menstruaţiei.

Acneea specifică menstruaţiei apare cu o săptămână înainte sau în săptămâna respectivă. După încheierea menstruaţiei dispare, de regulă, şi acneea. Dacă te confrunţi deja cu acnee este foarte posibil ca în acea perioadă a lunii să devină mai năbădăioasă. De ce se întâmplă acest lucru? Poţi da vina fără probleme pe fluctuaţiile hormonale. Cu puţin timp înainte de menstruaţie, aproximativ 5-7 zile nivelul estrogenului şi al progesteronului începe să scadă. Acest lucru declanşează o secreţie mai mare de sebum din partea glandelor sebacee. Prea mult sebum înfundă porii şi duce la apariţia coşurilor.

 

De asemenea, hormonii pot creşte riscul de inflamaţie a tenului şi intensifică răspândirea bacteriilor. Fluctuaţiile hormonale din această perioadă sunt responsabile şi pentru alte simptome specifice precum dureri ale sânilor, schimbări de dispoziţie şi probleme digestive; toate acestea pot contribui la creşterea stresului, un alt factor de risc în acnee. În continuare poţi citi mai multe despre câteva soluţii naturiste pentru a trata coşurile apărute în perioada menstruaţiei.

Melărea 

 

Agnus Castus, cunoscută şi sub numele de „fructul castităţii”, melărea sau Vitex, este o plantă originară din Asia care ajută la echilibrarea producţiei de hormoni. Ajută la calmarea coşurilor apărute ca urmare a menstruaţiei şi poate fi utilă pentru a reduce durerea menstruală, sângerările abundente, echilibrează durata menstrelor şi ajută la ameliorarea simptomele specifice unor afecţiuni precum fibroizi, chisturi ovariene sau endometrioză. 

 

Planta se ia sub formă de capsule, 500-1.000 mg pe zi, tinctură, 1-3 ml pe zi amestecat cu apă în raport 1:5 sau ceai. Poate chiar fi folosit pe post de condiment în diverse reţete. 

 

Armurai

 

Armuraiul susţine sănătatea ficatului şi este indicată şi pentru coşuri mai ales pentru cele care apar pe fond hormonal. Acest lucru se datorează faptului că excesul de hormoni trece prin ficat, o adevărată fabrică pentru organism. Armuraiul ajută la reducerea toxicităţii asupra ficatului şi stimulează regenerarea sa. 

 

Pentru a calma coşurile, se foloseşte sub formă de capsule sau tinctură. Se poate aplica topic prin combinaţii cu uleiul esenţial de lavandă. Înainte de a aplica pe ten testează pe pielea gâtului sau în spatele urechii. Dacă apar iritaţii înseamnă că este nevoie să adaugi ulei de măsline sau cocos (3 picături de ulei la o picătură de ulei de lavandă şi una de armurai). 

COntinuarea pe clicksanatate.ro