Cura cu seminte de floarea soarelui este benefica in afectiunile inimii si ale vaselor de sange

0
84

In secolul al XIV-lea floarea-soarelui era cultivata in principal ca planta decorativa in parcuri si abia in secolul urmator i-au fost puse in valoare proprietatile medicinale si nutritive ale semintelor si florilor. In terapie, se foloseste uleiul din floarea-soarelui presat la rece care, raportat la uleiul de masline, se oxideaza foarte usor. Din acest motiv, terapeutii recomanda din ce in ce mai des cura cu seminte de floarea-soarelui.

Aceasta cura se poate face pe o perioada de 10-20 de zile, timp in care sunt scoase din alimentatie toate grasimile, prajelile, carnea, untul, margarina, produsele de patiserie si cofetarie, halvaua, branzeturile grase, exceptie facand branza dulce de vaci. Se consuma insa multe legume si fructe crude, zilnic adaugandu-se la acest meniu 200 g seminte crude de floarea-soarelui. Este un regim puternic de dezintoxicare si intinerire, cu mari avantaje si in vindecarea sau ameliorarea unor boli precum ischemia cardiaca si ateroscleroza, fragilitatea capilara, fragilitate vasculara in general, problemele de sterilitate, slabiciune si scaderea imunitatii pe segmentul respirator, precum si in cazul bolilor pulmonare.

Semintele de floarea soarelui sunt o sursa foarte buna de proteine, vitamine, minerale si acizi grasi Omega, energizeaza si incalzesc intregul corp, ajuta in fluidizarea circulatiei sanguine si mentin activitatea organelor cheie ale organismului, precum ficatul si glandele suprarenale. Ajuta la reglarea digestiei si la buna functionare a intestinelor; combat oboseala, stresul, insomnia; cresc nivelul energetic global al organismului; previn aparitia migrenelor; ajuta la indepartarea depozitelor de grasime din organism; combat schimbarile de dispozitie si sunt de un real folos in tratarea depresiei sau anxietatii.