Dan Diaconescu, pierderi de 17 milioane de euro! Cum a ramas fara acesti bani

0
80

Dan Diaconescu are pierderi de 17 milioane de euro, dupa ce afacerile sale au inceput sa mearga tot mai slab. Fostul patron de la OTV a acumulat datorii uriase, dupa ce a fost eliberat din inchisoare, in 2017, dupa aproape 3 ani petrecuti in spatele gratiilor.

Dan Diaconescu a stat in inchisoare aproape 3 ani, dintr-o pedeapsa de 5 ani si 6 luni cu executare primita intr-un dosar de santaj, iar din momentul in care a fost eliberat conditionat si pana acum nu a reusit sa repuna pe picioare afacerile pe care le are. Cele doua firme ale sale, SC Oglinda Press SRL si Oglinda Televison SA, au inregistrat datorii uriase, noteaza site-ul wowbiz.ro.

Firmele lui Dan Diaconescu au pierderi de 17 milioane de euro

Firmele lui Dan Diaconescu au pierderi de 17 milioane de euro. Cea mai veche firma a sa, SC Oglinda Press, care a fost infiintata in 1996 si specializata in „activitati de editare a ziarelor”, inregistreza datorii de 40.746.769 lei (aproximativ 9 milioane de euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP). In plus, pierderile cumulate din 2012 pana in 2017 sunt de aproape 31 de milioane de lei, adica de aproximativ 6,8 milioane de euro.

Nici cea de-a doua firma detinuta de Dan Diaconescu nu are cifre mai bune. Oglinda Televison SA, firma prin care isi derula activitatea postul de televiziune OTV, avea datorii de 3.276.813 lei (700.000 de euro) la finalul lui 2017, iar pierderile totale din 2012-2017 sunt de aproximativ 1,1 milioane de lei (aproximativ 250.000 de euro). Astfel, cele doua firme detinute de fostul patron de televiziune aduna datorii totale in valoare de aproape 17 milioane de euro.

Nu sunt singurele probleme pe are le are Dan Diaconescu. Fostul patron OTV mai are 5 milioane de euro datorii la banci, iar creditorii au cerut executarea silita. „Admite cererea de incuviintare a executarii silite. (…) Autorizeaza creditorii sa treaca la executarea silita prin toate formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, a obligatiilor inscrise in titlurile executorii, precum si pentru cheltuielile de executare silita. Fara cale de atac”, este decizia luata de judecatori in acest caz.