De ce apare ameţeala? Cele mai frecvente cauze

0
83

Toată lumea a avut, la un moment dat, stări de amețeală, cel mai adesea acestea fiind cauzate de carenețele de minerale și vitamine. Dar, în unele cazuri, amețeala este manifestare a altor probleme medicale.

Hipotensiunea  

Te simți amețit imediat ce te dai jos din pat sau de pe canapea și începi să mergi? În acest caz, poate fi vorba de hipotensiune ortostatică, cum mai este numită în termeni medicali, cauzată de schimbarea poziției corpului, atunci când te ridici din pat, respectiv trecerea de la poziția orizontală la cea verticală. Tratamentul hipotensiunii ortostatice are la bază exercițiile fizice ușoare, consumul de lichide și evitarea alcoolui.

Tensiunea arterială mică poate avea cauze multiple de la infecții, reacții alergice severe până la efectele secundare ale anumitor medicamente, informează thehealthy.com. De asemenea, abuzul de medicamente pentru hipertensiune poate duce la hipotensiune, prin scăderea excesivă a tensiunii arteriale.

Deshidratarea

Consumul insuficient de lichide poate duce la stări generale de rău, inclusiv la amețeală. Din cauza deshidratării, tensiunea arterială poate să scadă semnificativ, potrivit Asociaţiei Americane a Inimii. Medicul specialist neurolog și profesor la Yale School of Medicine, Dhasakumar Navaratnam, susține că nu deshidratarea în sine duce la amețeală, ci hipotensiunea rezultată dintr-un consum insuficient de lichide.

Consumul excesiv de cafea

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.