De ce muraturile sunt mai sanatoase decat legumele la otet

0
66
Prin fermentarea legumelor puse in apa cu sare se formeazabacteriile bune si anume probioticele. Aceste bacterii au un rol semnificativ pentru sistemul digestiv si imunitar, ferind corpul de boli grave.

Daca nu erai niciodata hotarata cu privire la cea mai buna metoda de conservare a legumelor, acum poti sa fii convinsa ca cea mai buna solutie este saramura. Orice legume poate sa fie murata si nu trebuie sa astepti iarna ca sa mananci muraturi bune. 

Punand apa cu sare peste varza taiata, sfecla razuita, rondelele de castraveti sau de morcov, buchetele de conopida si lasandu-le sa fermenteze putin la temperatura camerei, vei obtine rapid cele mai gustoase muraturi. Acestea contin probiotice care regleaza tranzitul intestinal, usureaza digestia si favorizeaza o mai buna absorbtie a nutrientilor proveniti din alimentele pe care le consumi

Potrivit specialistilor, toate fructele si legumele contin bacterii bune, cum ar fi Lactobacillus, iar intr-un mediu anaerob, aceste bacterii transforma zaharurile in acid lactic.

Acidul lactic inhiba formarea bacteriilor daunatoare, actioneaza ca un conservat si confera muraturilor acesl gust si miros distincte. Prin urmare, nu ai nevoie de altceva pentru a face muraturi, in afara de legume, condimente aromate si apa cu sare.