De ce repetentii devin cei mai de succes afaceristi sau politicieni

0
137

ostul președinte a SUA, George Bush nu strălucea de inteligență în timpul discursurilor și aparițiilor publice, însă odată el a spus cuvinte cu un sens profund în fața unor absolvenți ai unei universități.

El a spus:

„Cei care au absolvit universitatea cu medalie de aur, eu le spun „Bravo”. Dar ceea ce vreau să le spun celorlalți este „Voi tot ați putea deveni președinte”. 

Bush a făcut o autoironie. Și la școală, și în colegiu el primea întotdeauna note medii, nu era vedetă nici la rezultatele intelectuale și nici la cele sportive. El menționa: nimeni nu poate selecta oamenii după capacități, iar viața este plină de posibilități.

Indiferent dacă ți-a plăcut sau nu Bush junior în calitate de președinte a SUA, el nu a greșit.

De fapt, la conducerea Americii au fost foarte mulți președinți care învățau rău în școală. John Kennedy, Lindon Johnshon, George Bush Senior, vice-președintele Joe Biden – toți ei erau restanțieri. Biden chiar de mai multe ori a fost exmatriculat de la universitatea de drept.

Aici nu e vorba doar de politicieni. Amintește-ți de câțiva antreprenori de succes: ei au putut să ajungă în vârf, indiferent de experiențele academice, care de fapt, nici nu i-au ajutat.

Steve Jobs, de exemplu, nu a absolvit colegiul. Această „reușită” este valabilă și pentru Bill Gates sau Mark Zuckerberg. Sau chiar Elizabeth Holmes – cea mai tânără femeie-miliardar din lume. Ea acum încearcă să schimbe radical lumea medicinii, dar chiar câțiva ani în urmă ea a părăsit băncile Universitățiii Stanford pentru a-și îndeplini visul.

Mai simplu spus, obținerea studiilor superioare este importantă, însă ele nu vă garantează ceva, iar lipsa lor nu înseamnă că toate drumurile îți sunt închise. 

Un binecunoscut astrofizician și unul dintre cei mai deștepți oameni de pe pământ, Neil deGrasse Tyson în timpul unei întâlniri cu niște studenți a spus următoarele:

„Notele voastre, mediile de studii, ele vor deveni foarte repede invizibile în viața voastră. Eu nici nu vă pot explica cât de neimportante sunt ele. Cu ajutorul unor note bune obținute în universitate nu poți impresiona pe nimeni! Pentru că în viață nimeni nu îți va oferi ceva pentru că ai o medie mare în diplomă. Notele nu au nici o valoare„.

 

Inteligența – e o chestiune subiectivă, iar reușita academică nu este modalitatea tocmai bună de a o aprecia. 

 

Reușitele tale în calitate de student depind de capacitățile pe care le ai de a te integra într-un anumit sistem. Dar asta nu înseamnă că ești pregătit să faci față provocărilor din viața reală.

În viața reală nimeni nu sortează oamenii și nimeni nu le dă note. Tot ce are importanță, este caracterul tău, experiența și relațiile. Ele vor determina drumul tău în viață.

Succesul social are nevoie de pasiune, încăpățânare, un nivel înalt de inteligență emoțională și capacitatea de a înțelege cuvintele altor oameni.

Anume din acest motiv noi cunoaștem foarte mulți repetenți de la care nimeni nu se aștepta ca ei să conducă lumea. Ei înțeleg ce înseamnă să lupte cu adevărat, iar în calea lor întâlnesc mult mai multe provocări decât cred cei din jur.

Asta desigur nu înseamnă că notele slabe îți garantează succesul. Vreau doar să-ți spun notele mari nu dovedesc că vei reuși să obții rezultate strălucitoare în viață.

Și, dacă cineva dintre apropiații tăi a absolvit școala sau universitatea și note bune nu ai văzut în diplomă, nu te întrista. Viața constă din urcări și coborâșuri. Ai putea să crezi că tu sau copilul tău a învățat puțin în școală, însă adevărata învățătură este ceea ce îți oferă viața. În viața profesională pusă în practică.

Adevărata viață începe atunci când ieși din sala de curs. 

Nu înceta niciodată să înveți, nu te da bătut și nu uita să savurezi fiecare călătorie apărută în calea ta.

sursa: Fii Open Minded