De ce să pui bicarbonat în apă când fierbi ouă. Sfaturi pentru gospodine

0
102

Fie că fierbem ouă pentru a le vopsi de Paște, fie că le fierbem pentru a prepara mult iubitele ouă umplute, cea mai mare provocare pentru gospodine este decojirea acestora. De cele mai multe ori, ouăle nu se decojesc uniform, ceea ce nu este deloc estetic.

Bicarbonatul ajută ouăle să se decojească uniform

Unul dintre trucurile care funcționează de fiecare dată este folosirea bicarbonatului în apa în care fierbeți ouăle. În acest fel, albușul nu se va mai lipi de coajă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o linguriță de bicarbonat în oală atunci când apa începe să clocotească.

Ouăle vechi se vor decoji mai greu, așa că, dacă ouăle sunt mai vechi de o săptămână, atunci este indicat să vă folosiți de bicarbonat. Pentru a testa prospețimea ouălor, trebuie să le scufundați în apă. Dacă acestea rămân la suprafață, atunci nu sunt deloc proaspete. Dacă se scufundă, atunci este numai bun de mâncat.

Dacă vă procurați ouăle din comerț, nu uitați să consultați codul de bare de pe acestea. Dacă acest cod începe cu cifra 0 sau cifra 1, atunci ouăle provin de la găini crescute ecologic, hrănite ecologic, fără conservanți, aditivi sau coloranți artificiali. Acestea sunt cele mai sănătoase ouă din magazine.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului în bucătărie

Bicarbonatul este cunoscut printre gospodine pentru puterea sa de a curăța petele și de a îndepărta rugina. Însă, acesta se folosește, de multe ori, în preparatele noastre.

Bicarbonatul înlocuiește praful de copt, mai ales atunci când este amestecat cu puțină sare de lămâie și puțin mălai.

De asemenea, bicarbonatul înlătură substanțele chimice din fructe și legume. Puneți fructele și legumele într-un castron cu apă curată, adăugați o linguriță de bicarbonat și lăsați-le la înmuiat timp de un sfert de oră.

Bicarbonatul poate fi folosit de mamele care nu vor să folosească substanțe din comerț pentru a curăța biberoanele și suzetele copiilor. Acestea se pot lăsa la înmuiat, peste noapte, într-un castron cu apă fierbinte și câteva lingurițe de bicarbonat. A doua zi se clătesc bine și se usucă înainte de folosire.

O altă întrebuințare a bicarbonatului este abilitatea de a elimina mirosurile neplăcută din frigider, din haine și chiar și din cărți. De asemenea, acesta absorabe praful din saltele. Presărați salteaua cu bicarbonat și lăsați să acționeze timp de cel puțin o oră. Apoi, aspirați bicarbonatul.