Turmericul se foloseste deseori in combinatie cu lactate, in special in cazuri de intoxicare, cand trebuie sa restabilim flora intestinala.
Reteta: jumatate de lingurita de pulbere galbena de curcuma se opareste cu 50-60 ml de apa clocotita, se lasa acoperit 5 minute, apoi se adauga un pahar de lapte batut. Se poate adauga si o lingurita de miere de albine. Luat zilnic, inainte de culcare, cocktail-ul intareste puterea de aparare a organismului, imbunatateste digestia.
Pentru reglarea metabolismului sau in cure de slabit se prepara un cocktail condimentat. Aveti nevoie de 500 ml apa clocotita, in care se adauga o lingura de curcuma, 3 linguri de ceai negru uscat, 3 felii de ghimbir proaspat, 1/6 lingurita de scortisoara, 3 seminte de cardamom. Se acopera vasul cu capac si se inveleste intr-un prosop flausat. Dupa racire, se strecoara si se amesteca cu 500 ml de lapte batut (nu se adauga in ceaiul fierbinte!) si o lingurita miere de albine. Se bea in timpul zilei, cu inghitituri mici.