De ce sa nu luam medicamente impotriva febrei cand suntem raciti

0
49

Oamenii de stiinta au descoperit ca prin reprimarea febrei putem face ca boala sa fie mai rea atat pentru noi, cat si pentru cei din jurul nostru. De fapt, febra reduce nivelul de virusuri din corp, astfel încat medicamentele precum ibuprofenul, aspirina si paracetamolul ne fac mai infectiosi, lucru care poate duce la zeci de mii de cazuri de gripa. „Atunci cand au gripa, oamenii au tendinta de a lua medicamente care sa le reduca febra. Nimanui nu îi place sa se simta rau, dar se pare ca atunci cand ne asiguram confortul riscam sa îi infectam pe altii. Din cauza ca febra poate ajuta la reducerea nivelului de virusuri din corpul persoanei bolnave si la scaderea riscului de transmitere a boli catre altii, administrarea pastilelor menite sa reduca febra poate creste sansele de transmitere a virusurilor. Cand am extrapolat la nivelul întregii populatii, noi am descoperit ca aceasta crestere are efecte semnificative”, a declarat David Earn, profesor la Universitatea McMaster din Canada.

De multe ori, parintii le dau copiilor medicamente pentru reducerea febrei ca sa-i poata duce la scoala sau la gradinita. Astfel, micutii bolnavi  transmit infectiile si altora mult mai rapid, deoarece febra a fost redusa. De aceea, copii de astazi se îmbolnavesc de infectii respiratorii mai des decat în trecut.

Medicii recomanda ca bolnavii care au temperatura pana la 39 de grade sa nu apelezi la ibuprofen sau alte medicamente care ajuta la diminuarea febrei. Aceasta deoarece febra omoara virusul si este, de fapt, benefica organismului slabit si rapus de boala. Administrarea medicamentelor care reduc febra este necesara doar în cazul în care suferi de o anumita boala care implica spasme, contractii etc. În rest, lasa organismul sa lupte cu virusurile.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.