Micul dejun este principala masa a zilei. Toti nutritionistii o spun, iar motivele pentru care nu trebuie sa sari de prima masa a zilei tin de sanatate.
S-a intamplat sa te trezesti tarziu si sa nu ai timp sa iti prepari cafeaua ori sa ungi o felie de paine cu unt sau gem? S-a intamplat sa te trezesti fara pofta de mancare, dar cu pofta de cafea si tigari? Aceste obiceiuri iti afecteaza grav sanatatea si nu te vor ajuta sa slabesti oricate diete ai tine, sustin nutritionistii, scrie upsocl.com.
Persoanele care mananca dimineata, imediat dupa ce se trezesc, rezista mai mult la locul de munca si nu se plang aproape niciodata de oboseala inainte sa-si termine treaba. Asadar, micul dejun energizeaza organismul si tine la distanta anxietatea.
Cele 7 motive pentru care nu e bine sa uiti de micul dejun
1. Micul dejun reactiveaza metabolismul. Persoanele care nu mananca nimic cand se trezesc vor obosi mai usor in timpul zilei din cauza foamei. Studii recente arata ca cei care obisnuiesc sa nu ia micul dejun se ingrasa cel mai mult, pentru ca recupereaza masa pierduta seara sau in toiul noptii.
2. Micul dejun incarca bateriile oricui! Lipsa energiei si senzatia de moleseala de la mijlocul zilei sunt cauzate de ignorarea celei mai importante mese din zi.
3. Adio anxietate! Persoanele care mananca dimineata au sanse reduse sa devina anxioase.
4. Micul dejun, parte a curei de slabire! Persoanele care vor sa slabeasca sanatos trebuie sa inceapa ziua cu mancare (putina, dar suficienta pentru a avea energie toata ziua).
5. Cei care mananca la prima ora a zilei isi reduc colesterolul rau din sange. Nivelul colesterolului se dezechilibreaza pe masura ce organismul nu primeste nutrientii si proteinele necesare pentru a functiona normal.
6. Micul dejun ajuta psihicul! Persoanele care se aduna dimineata la masa, in familie, sunt mai sociabile, mai maleabile si au o buna dispozitie permanenta.
7. Micul dejun, zid impotriva anumitor boli! Persoanele care mananca dimineata au sanse reduse sa sufere din cauza bolilor cardiovasculare, constipatiei, diabetului zaharat sau obezitatii.