Feminitatea interbelica revine in forta! Iata cateva sfaturi si trucuri care va vor face supersexy, infrumusetandu-va rotunjimile din nascare. De cand lumea si pamantul, barbatii s-au dat in vant dupa femeile cu rotunjimi, indiferent de tipologia femeii asa-zisa “la moda”… Femeia cu forme ramane eterna promisiune pentru placeri sexuale maxime! Dintotdeauna, rotunjimile au simbolizat feminitatea, fecunditatea, maternitatea…pe scurt, ele au definit femeia! Ne cramponam de un kilogram in plus, ne impunem regimuri de slabit draconice pentru a mai scapa de un centimetru la talie si uitam esentialul: sa “lucram” muschii ce ne mentin sanii rotunzi sau posteriorul rotund si ferm. Va amintim ca rotunjimea nu rimeaza deloc cu moale, pufos, ci dimpotriva, cu fermitate si tonicitate. Un pic de vointa si credeti-ne, veti reusi sa va remodelati fesele, indiferent de morfologia de plecare.
In primele reprezentari gasite in grotele paleolitice, femeile isi etalau fesele, nu grase, ci enorme ca rotunjime. Insa aceasta “moda” in care se asociau formele rotunde cu ideea de fecunditate nu a tinut prea mult… La egipteni, dimpotriva, femeia trebuia sa fie androgina, cu un posterior aplatizat de baietandru. In pictura franceza, abia in secolul al XVIII-lea apar primele nuduri, in care se pun in evidenta posterioarele bombate. In zilele noastre, un posterior frumos este acela ferm si rotund, fara sa se “reverse”… Nu mai putin de trei muschi actioneaza la nivelul feselor. Mai intai, marele fesier, situat in spatele bazinului, care este cel mai voluminos muschi al corpului si totodata unul dintre cei mai puternici. Lui ii datoram aspectul “bombat” atat de ravnit. Pe laterale, sub sold, se afla fesierul mijlociu care marcheaza marginile laterale ale fesei. In fine, si micul fesier, “pitulat” in profunzime. Aici, dedesubt se repartizeaza o masa de grasime destul de importanta la femeie, care se etaleaza pana sub pliul fesier (loc de concentrare ridicata a adipocitelor) si pe solduri. In aceste zone de stocaj se aduna kilogramele superfluu.
Fesa, ea insasi, nu este totul: posteriorul depinde in egala masura de pozitia bazinului, simpla chestiune de morfologie. Astfel, o femeie cu o talie ingusta, are fesierul mai sus, ceea ce face ca muschii sa lucreze mai mult, in vreme ce o cambrare lombara si un bazin mai retrovers (“impins” in fata) nu sustin fesele… favorizand astfel acea parte hipotonica de posterior “lasat”, in “picatura” cum spune francezul. “Inainte sa acuzati ereditatea, tineti-va sub control greutatea, caci grasimea de pe fese este cauzata de un stocaj”, explica dr. Hoiri Nezouani si continua,”pentru a va micsora posteriorul trebuie sa faceti o munca de anduranta (45 de minute), care nu este nevoie sa fie localizata, dar care va sapa in rezervele de grasime: jogging-ul, mersul grabit, mersul pe bicicleta, dumneavoastra alegeti metoda.”
Bineinteles ca nu ne vom modela fesele stand bine mersi la birou. Ca sa nu mai spunem, ca muschii fesieri sunt cel mai putini solicitati in viata cotidiana. Pentru a castiga volum si pentru a va contura fese bine sculptate, trebuie lucrati fesierii mari si mijlocii, insa pentru un posterior de “beton” se vor solicita fesierii mici si mijlocii. Mersul pe jos, inotul precum si sporturile prin care se indoaie picioarele (tenis, ski, surf). Daca sunteti amatoare a sporturilor de sala, folositi aparate prin care simulati mersul pe scari.
Prin gomaje regulate si masaje cu manusa din burete vegetal, veti asigura supletea si fermitatea posteriorului voastra. Mereu acoperite, fesele pot prezenta asperitati sau mici cosuri. Prin aplicarea zilnica a unei creme de hidratare si slabire, veti reactiva circulatia sanguina locala, tonificandu-va pielea si eliminand celulita de data recenta. Agitati-va gambele: orice miscare a gambelor este binevenita, intarind muschii fesieri. Miscarile nu trebuie sa fie ample, dar vii si rapide, fie ca se misca piciorul in spate sau lateral (pozitie in care piciorul trebuie intins foarte bine). Miscati-va picioarele pe loc in statia de autobuz, in general, oriunde va aflati in asteptare. Ignorati liftul si urcati pe scari cat mai des posibil, mai intai cate o treapta, apoi cate doua, dupa care cate patru trepte. Evitati sa stati prea mult asezata pentru ca atunci celulita incepe sa-si marcheze teritoriul. Consumati cat mai multe proteine! Daca mancati putin este adevarat ca veti reusi sa slabiti, insa fara proteine, fesele se vor “topi” pierzandu-si forma si fermitatea. Gimnastica pentru rotunjimi isi va dovedi eficacitatea daca le faceti minimum de doua, trei ori pe saptamana. Daca vi se pare prea mult la prima sedinta, efectuati acelasi numar de miscari in serie, dar faceti in cazul acesta macar doua serii.