De ce sunt bebelusii cu capul mare mai inteligenti

0
68

Cercetarile extensive realizate de oamenii de stiinta de la organizatia caritabila UK Biobank au evidentiat o corelatie directa intre volumul creierului, circumferinta capului si nivelul de inteligenta, masurand prin testarea rationamentului verbal-numeric. Cu alte cuvinte, cu cat are capul mai mare, cu atat mai destept este bebelusul. Dovezile sunt considerate atat de precise, incat pot sa prezica daca un copil este probabil sa mearga la universitate.

UK Biobank monitorizeaza jumatate de milion de locuitori din Marea Britanie, pentru a determina legatura dintre genele lor, sanatatea lor fizica si psihica si directia in care va merge viata lor. Pentru acest studiu condus de Universitatea din Edinburgh, cercetatorii din Marea Britanie, Germania si Statele Unite au analizat datele UK Biobanks de la 100.000 de britanici cu varstele cuprinse intre 37 si 73 de ani. Au fost observate asociatii semnificative intre scorurile de testare cognitiva din esantionul Biobank din Marea Britanie si multe scoruri de profil poligen, care au inclus volumul intracranian, circumferinta capului infantil si capacitatea cognitiva a copilului. 
 
In afara de existenta unor influente genetice comune intre abilitatile cognitive si unele stari de sanatate fizica si psihica, studiul a constatat, de asemenea, ca abilitatile cognitive impartasesc influente genetice cu marimea creierului, forma corpului si realizarile la nivel de educatie. Studiul subliniaza si importanta investigarii cailor biologice ce pot influenta functia cognitiva si trasaturile corelate cu sanatatea. Peste jumatate de milion de esantioane a fost folosita in studiile anterioare. Probele includ sange, urina, saliva si detalii ale alegerii stilului de viata si ale starii generale de sanatate, noteaza eva.ro.

Participantii au fost examinati in diferite moduri, cercetatorii testand factori care au inclus si abilitatile de rationament verbal si numeric, timpul de reactie, memoria si nivelul de educatie. 

De-a lungul timpului, acest studiu se va transforma intr-o resursa puternica ce ii poate ajuta pe oamenii de stiinta sa descopere de ce unii oameni dezvolta anumite boli si altii nu. Scopul studiului este de a documenta legaturile pe termen lung dintre gene, sanatate fizica si mentala si bunastare. Mai exact, UK Biobank spera sa descopere modul in care ADN-ul are impact asupra functiei cognitive a creierului.

In cadrul studiului, cercetatorii au spus ca au considerat capurile cu o circumferinta de la 31,75 cm la 35,56 cm ca fiind mai inteligente. Dimensiunea medie a capului nou-nascutului este de 36 cm pentru baieti si 35 cm pentru fete, media fiind de 34,29 cm. Cu alte cuvinte, cei mai multi bebelusi sunt geniali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.