Deputatul Tudor Ciuhodaru: Intr-un singur an colegii mei au rezolvat 129.783 de solicitari, performanta neegalata de niciun alt seviciu de urgenta

0
59

Cu ocazia Zilei Nationale a Ambulantei, deputatul Tudor Ciuhodaru a transmis prin intermediul retelei de socializare Facebook, urmatorul mesaj:

La mulți ani! Tot respectul pentru colegii mei de la Salvare. Voi sunteți adevărați eroi ai urgențelor de fiecare zi. Doar la Iași ați preluat 1 pacient la fiecare 4 minute, performanță neegalată de niciun alt seviciu de urgență și peste 400 de kilometri parcurși în fiecare oră.

"Colaboram de peste 20 de ani. De ziua voastra, azi, dupa 112 ani de existenta dedicata salvarii vietii tuturor romanilor va urez la multi ani si la cat mai multe reusite. Stiu ca in momente dificile ati fost mereu cei pe care ne putem baza. Sa aveti mereu puterea de a merge mai departe! De aceea am sustinut proiectul de lege prin care 28 iulie a devenit Ziua Nationala a Ambulantei.

Va dau si o veste buna. ,,Legea 55” va intra in dezbatere.

Am propus ca toti cei care efectueaza activitate medicala de urgenta in conditii grele si extrem de dificile la Salvare, SMURD, Unitatile si Comportimentele de Primiri Urgente precum si cel din sectiile si compartimentele de terapie intensiva sa poata beneficia, la cerere, de reducerea varstei standard de pensionare la 55 de ani, fara penalizare, daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au varsta minima de 55 de ani;

b) au o vechime de cel putin 20 de ani in activitatea medical de urgenta.

Uzura fizica si psihica sunt majore in aceste domenii si pot crea probleme inclusiv pentru modul de reactie in rezolvarea cazurilor. Varsta de 55 de ani e pentru a realiza acelasi statut cu alte domenii medicale si nu numai in care activitatea este considerata grea. Cine vrea, daca are acordul medicului de medicina muncii, poate sa lucreze in continuare.

Proiectul meu poate include si alte sectoare medicale. Astept amendamentele dumneavoastra pana pe 1 septembrie

Prin amendamentele pe care le-am depus va fi un pic mai bine pentru toti salvatorii din sistemul de urgenta.

Sper sa sustineti acest demers si ca toti cei care spun ca le pasa de sistemul de urgenta sa sustina si sa voteze acest proiect de lege.

Retineti!!!:
1. Seviciul de Ambulanta Judetean Iasi asigura asistenta medicala publica de urgenta prespitaliceasca in judetul Iasi la o populatie de 919.049 locuitori.
2. Intr-un singur an colegii mei au rezolvat 129.783 de solicitari (!!! 1 pacient la 4 minute), performanta neegalata de niciun alt seviciu de urgenta.
3. Si au parcurs 3.736.504 kilometri ( !!! peste 400 de kilometri in fiecare ora} intervenind cu Ambulante de tip C2 (ambulantier, asistent, medic), de tip B2 (ambulantier, asistent ) de tip A1/ A2 ( ambulantier / asistent) si de tip ACD (ambulantier si medic)."

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.