Dezastru in zona Moldovei dupa ploile torentiale. Lista drumurilor inchise si unde se circula greu – FOTO

0
56

Ploile torentiale cazute in ultimele 24 de ore pe fondul avertizarii meteo de tip Cod portocaliu au condus la unele blocaje pe drumurile nationale din zona Moldovei. Situatii mai deosebite s-au inregistrat in judetele Neamt, Vrancea si Bacau, acestea fiind monitorizate insa atent de echipele DRDP Iasi, in vederea interventiei pentru restabilirea circulatiei auto. 

Drumuri nationale inchise:

– DN 15, km 237+850 – 238+180 (Bistricioara, jud. Neamt); viitura de pe versanti a angrenat pe partea carosabila pietre, arbori si potmol; circulatia este intrerupta incepand cu data de 29 iunie, ora 14.30, fiind dirijata pe un drum local si pe DJ 155F; pe tot parcursul noptii de 29/30 iunie, s-a intervenit cu buldoexcavatoare pentru degajarea partii carosabile, reusindu-se tinerea sub control a nivelului apei si evitarea inundarii zonei; munca drumarilor este ingreunata insa de ploaie si de forta viiturilor, care manifesta aceeasi intensitate, angrenand in continuare cantitati masive de pietris; 
– DN 2N, km 53+300 – 53+400    ((Jitia, jud. Vrancea); viiturile au condus la ruperea tuburilor unui podet pe raul Ramnicul Sarat; s-a intervenit de urgenta pentru evaluarea si refacerea zonei afectate, operatiunile urmand sa fie continuate dupa retragerea apelor.

Drumuri nationale cu circulatie ingreunata:

– DN 12B, km 15+800 – 15+900 (Slanic Moldova, jud. Bacau); o viitura pe raul Slanic a condus la prabusirea zidului de sprijin pe o lungime de aproximativ 100 m; zona a fost semnalizata corespunzator, iar circulatia este asigurata pe 1/2 din cale;
– DN 17B, km 77+700 (Dreptu, jud. Neamt) si DN 17B, km 75+500 (Frumosu, jud. Neamt); viiturile de pe versanti au transportat pe carosabil stanci, arbori si potmol; in ambele cazuri, s-a intervenit cu utilaje de tip Unimog si buldoexcavatoare pentru degajarea partii carosabile; circulatia se desfasoara pe 1/2 din cale. 

O situatie deosebita s-a inregistrat in aceasta dimineata pe DN 11, (sectorul Harja – Ferastrau – Sanduleni, jud. Bacau), unde au fost consemnate blocaje din cauza ploilor abundente, respectiv, din cauza caderii unui stalp de electricitate pe carosabil.

Mai mentionam ca situatii punctuale asemanatoare au fost semnalate pe parcursul zilei de ieri pe DN 17B, in localitatile Roseni si Poiana Teiului (jud. Neamt), unde circulatia a fost intrerupta pe un sens din cauza caderilor de pietris si arbori, fiind insa restabilita prin interventia echipelor DRDP Iasi. 

De asemenea, circulatie ingreunata temporar a fost consemnata pe unele sectoare in judetele Barlad si Galati (DN 24A si 24D), aceasta revenind insa la normal dupa retragerea apelor. 

Mentionam ca toate aceste zone sunt monitorizate atent de echipele DRDP Iasi, care intervine punctual cu utilaje proprii sau inchiriate de la prestatorii aflati sub contract, pentru restabilirea circulatiei. In acest sens, solicitam inca o data intelegere din partea conducatorilor auto pentru eventualele blocaje, cu recomandarea adaptarii vitezei la conditiile de trafic si respectarea semnalizarii sau a rutelor ocolitoare instituite. Nu in ultimul rand, recomandarea noastra vizeaza informarea cu privire la starea vremii si a sectoarelor de drum cu circulatie inchisa ori ingreunata, precum si instiintarea dispeceratului DRDP Iasi despre eventuale blocaje sau calamitati constatate pe traseu. 

In continuare, zona Moldovei se afla sub avertizare Cod galben si Cod portocali de ploi, fiind preconizate cantitati insemnate de apa inclusiv in aceasta noapte si in dimineata zilei de 1 iulie. 

DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic pentru orice informatii despre starea drumurilor nationale din zona Moldovei, prin Dispeceratul sau deschis in regim de permanenta – tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.