Dezvaluirea unui cuplu care a fost martor la moartea Printesei Diana: „Nu credem ca a fost un accident. Traim cu frica si acum”

0
49

Sotii Robin si Jack Firestone din Statele Unite sustin ca moartea Printesei Diana nu a fost un accident si ca doua masini negre, pe care l-au vazut in tunelul Pont de' l'Alma din Paris, la scurt timp dupa producerea tragediei, nu a fost niciodata verificate de anchetatori. Desi au trecut aproape 22 de ani de la tragedie, cuplul marturiseste ca traieste cu frica dupa ce a facut public ceea ce a vazut. 

Oamenii au declarat ca erau in drum spre hotel intr-un taxi, pe 31 august 1997, ziua in care a murit Printesa Diana impreuna cu iubitul ei Dodi Fayed intr-un accident infiorator in Paris. In momentul in care au intrat in tunelul Pont de’ l’Alma, au vazut doua autoturisme „oficiale” si „parcate ciudat”  in apropierea unui Mercedes S280, masina Printesei Diana. 

Sotii din Statele Unite marturisesc ca abia in ziua urmatoare si-au dat seama ca femeia aflata in masina distrusa era Printesa Diana. Mai apoi, s-au adresat unui politist francez pentru a declara ca au vazut masinile misterioase in zona accidentului. 

„Fara ezitare, el (politistul) a spus ca au suficienti martori si sa nu ne facem griji. Am fost uluiti. Una ditnre cele mai celebre femei din lume a fost ucisa si nu vreti sa discutati cu martori”, a declarat Robin Firestone, conform Daily Mail. 

Desi sustin ca au fost martori la tragedie, Robin si Jack Firestone sustin ca autoritatie franceze si britanice i-au oprit sa depuna marturie pe motiv ca declaratiile lor erau atat de controversate. Sotii spun ca nici nu au fost chemati pentru a da declaratii pentru prima ancheta care a avut loc in Londra in ianuarie 2007. 

La cateva luni, autoritatile au stabilit ca rezultatele anchetei trebuie prezentate instantei, iar atunci Mohamed Fayed, tatal lui Dodi Fayed, a luat legatura cu sotii Firestone. 

In septembrie 1999, judecatorul francez Herve Stephan a renuntat la acuzatiile de ucidere din culpa intreptate impotriva a noua fotografi si a unui motociclist, sustinand ca accidentul mortal a avut loc din cauza soferului Henri Paul care a consumat droguri si alcool si care a condus cu viteza excesiva. 

Tatal lui Dodi Fayed este, insa, convins ca fiul sau si Printesa Diana au fost ucisi. 

Sotii din Statele Unite spun ca s-au intalnit cu avocatii familiei Fayed in New York care au prezentat declaratiile Lordului Scott Baker, coordonatorul anchetei. 

Cu toate acestea, Robin sustine ca era „clar” ca nici autoritatile engleze si nici cele franceze nu au vrut sa-i asculte marturia. 

Din verdictul instantei reiese ca soferul Henri Paul si un paparazzi care urmarea masina Printesei Diana se fac vinovati de producerea tragediei. 

„Traim cu frica si acum din cauza lucrurilor pe care le-am vazut (…) Nu cred ca moartea Printesei Diana a fost un accident, iar actiunilor autoritatilor ma fac sa cred mai mult acest lucru mai mult decat oricand. Sper ca intr-o zi, dupa ce Printul William si Printul Harry se vor maturiza, isi vor asuma raspunderea sa afle ce s-a intamplat de fapt cu mama lor”. 

Jack Firestone este in negocieri cu o casa de productie pentru realizarea unui film, avand la baza cartea sa „Chasing Diana”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.