Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat

0
109

Dovleacul este unul dintre cele mai populare alimente în sezonul rece. Pe lânga aroma sa inconfundabilă, dovleacul este și un aliment bogat în substanțe nutritive esențiale pentru organism, precum beta-carotenul.

Iată de ce trebuie să profiți de acest aliment de sezon!

Beta-carotenul este un antioxidant puternic care, odată ingerat, este transformat de organism în prețioasa vitamina A. Vitamina A îndeplinește o serie importantă de funcții în organism, precum:

Efect antioxidant puternic;

Ne ajuta sa asimilam calciul;

Sprijina vederea, mai ales vederea nocturna;

Are grija de sanatatea unghiilor si a dermului;

Sprijina formarea globulelor albe;

Ajuta la formarea anticorpilor si sprijina sistemul imunitar;

Sprijina sistemul digestiv;

Sprijina sistemul reproducator;

Ne ajuta sa distingem corect culorile.

Dieta cu dovleac

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a vorbit la Antena 3 despre dovleac și beneficiile acestuia asupra organismului. Iată ce beneficii poate aduce acesta:

Reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer

Crearea de protecție împotriva astmului și a bolilor de inimă

Scăderea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă

Este bun pentru inimă. Conținutul de fibre, potasiu și vitamina C din dovleac susține sănătatea inimii

Promovează sațietatea, minimizează apetitul și scade aportul zilnic caloric.

Dovleacul are un volum mare de apă, ceea ce ajută la menținerea hidratării

Dovlecii conțin o mulțime de antioxidanți. Vitamina C, vitamina E și betacarotenul susțin sănătatea ochilor și previn deteriorarea degenerativă a adulților în vârstă

Ajută la menținerea unui nivel optim al zahărului în sânge

COntinuarea pe exquils.ro