Dieta cu iaurt. I se mai spune si cura de 3 zile. Iata cum se tine si cat slabesti

0
62

Dieta cu iaurt şi fructe proaspete de 3 zile te poate ajuta să scapi de cel mult 1-2 kilograme, dar marele avantaj al acesteia este că reglează tranzitul intestinal, dacă te confrunţi cu probleme precum balonarea sau constipaţia. Efectele benefice se datorează proprietăţilor iaurtului, care asigură organismului dozele necesare de minerale, în special calciu, dar şi proteine care conferă saţietate pe termen lung, precum şi probiotice, care sprijină sănătatea intestinală.

Fructele, la rândul lor, sunt bogate în fibre, care sunt benefice pentru digestie, dar conferă şi o binemeritată doză de vitamine esenţiale bunei funcţionări a organismului.

Vezi ce presupune dieta de 3 zile cu iaurt!

Ce tip de iaurt este indicat în cura de slăbire

Iaurturile sunt alimente frecvent indicate la dietă, dar acestea pot fi şi dăunătoare, mai ales dacă le alegem pe cele cu zahăr şi multă grăsime.

De aceea, este indicat doar iaurtul natural, fără adaosuri de fructe, coloranţi şi îndulcitori, de preferat cel cu maximum 2% grăsime.

Dieta de 3 zile cu iaurt. Ce ai voie să mănânci

În cadrul acestei diete, care nu trebuie ţinută mai mult de 3 zile, pentru că este destul de restrictivă, trebuie să consumi 3 iaurturi naturale pe zi.

Acestora li se adaugă fructe cu indice glicemic cât mai scăzut, salate de legume proaspete, dar şi o cantitate mică (mică de tot) de paste, în cea de-a treia zi de dietă.

Iată cum arată planul alimentar orientativ pentru cele 3 zile de dietă cu iaurt!

Prima zi:

Mic dejun: un iaurt mic cu conţinut redus de grăsime şi o mână de cereale integrale neîndulcite şi nerafinate (orz, ovăz, grâu, mei, hrişcă, secară, quinoa)

Prânz: legume fierte cu un strop de ulei de măsline, sare şi piper, plus un desert format din iaurt natural şi câteva căpşuni, afine, zmeură, mure, etc.

Cină: salată făcută dintr-un morcov, un măr şi 50 de grame de şuncă slabă de pui sau de curcan, cu dressing dintr-un iaurt natural, puţin ulei de măsline, sare şi piper.

Ziua a doua:

Mic dejun: salată de castaveţi proaspeţi (2 bucăţi) cu dressing dintr-un iaurt simplu

Prânz: 150 de grame de piept de curcan la grătar cu salată de roşii, ardei gras şi castraveţi şi dressing dintr-un iaurt natural

Cină: un iaurt natural cu o mână de fructe proaspete (zmeură, mure, coacăze, afine, căpşuni)

Ziua a treia:

Mic dejun: un iaurt natural cu felii de măr gratinate, peste care se adaugă câteva bucăţele de brânză şi un praf de scorţişoară

Prânz: 150 de grame de merluciu la grătar sau la cuptor cu salată de castraveţi şi dressing de iaurt natural şi muştar dijon

Cină: 100 de grame de paste cu bucăţele de ardei gras şi dressing de iaurt natural

Dacă simţi că ţi-e foame între mese, poţi mânca un fruct, dar ai grijă ca acesta să aibă un indice glicemic scăzut. Din această categorie fac parte: fructele de pădure, prunele piersicile, nectarinele, caisele, portocalele, grepfrutul, ananasul, perele, mango, merele.

De asemenea, poţi bea la micul dejun o cafea, dar este de preferat să o consume fără lapte şi zahăr.

Ţine minte însă că orice dietă, oricât de restrictivă ar fi, nu asigură rezultatele pe care ţi le doreşti fără să faci mişcare. În plus, sunt de evitat dietele foarte drastice, sub 1000 de calorii, deoarece există riscul înfometării, dar şi al altor probleme de sănătate.

sursa: csid.ro