Dieta elvetiana, intitulata si „dieta cu un singur aliment pe zi”, te poate ajuta sa slabesti pana la sapte kilograme. Presupune ca, timp de doua saptamani, sa mananci in fiecare zi alt aliment.
Timp de doua saptamani, se consuma, in fiecare zi, alt aliment. Dai jos, in medie, o jumatate de kilogram pe zi fara sa te infometezi.
Ideea de baza e sa mananci in fiecare dintre cele 14 zile numai cate un tip de aliment. Saptamana urmatoare, se repeta.
Luni
– sucuri proaspete de legume si fructe
Pe parcursul acestei zile vei bea in total 1,5 litri de sucuri proaspete preparate acasa, nu din magazin. Poti opta pentru un mix dintr-o portocala, un grapefruit si cateva lingurite de suc de lamaie sau pentru un amestec de 200 de ml de suc de morcovi si 100 de ml de suc de mere.
Marti
– cartofi fierti
Pe langa acestia, sunt permise un ou fiert, fructe proaspete, o cafea dimineata si ceaiuri pe parcursul zilei.
Miercuri
– orez brun, fiert
Orezul se va fierbe in apa fara sare timp de o jumatate de ora, se strecoara si se va imparti in cinci portii egale care vor fi vonsumate pe tot parcursul acestei zile. Dimineata poti bea o cafea, iar in timpul zilei, multa apa si ceaiuri de plante fara zahar.
Joi
In afara micului dejun foarte sarac in calorii, compus dintr-o cafea, o felie de paine graham si o felie de carne slaba la gratar sau branza si un fruct, in timpul zilei va trebui sa mananci aproximativ 1,25 kilograme de fructe proaspete, in afara de banane.
Vineri
Pe langa micul dejun format dintr-o felie de paine integrala si un ou fiert, plus o cafea fara zahar, in restul zilei vei manca 500 de grame de paste fierte, amestecate cu verdeata, rosii, doua linguri de mazare si o lingurita de suc de lamaie.
Sambata
Poti manca rosii, salata, fasole, morcovi, conopida, consumate in salate sau fierte.
Duminica
Duminica trebuie sa iti compui un meniu de aproximativ 1.000 de calorii dintre alimentele permise in zilele anterioare.