Dacă vrei să pierzi din kilogramele în plus sau, pur și simplu, să mănânci mai sănătos fără să renunți la categorii întregi de alimente, alege noua modă în materie de slăbit!
Regimul flexitarian este clasat al treilea în clasamentul celor mai eficiente diete din Statele Unite, imediat după dieta mediteraneană și DASH. În principiu, este, în mare parte, un plan alimentar vegetarian din care, totuși, nu trebuie să elimini carnea sau lactatele. Un vis, nu-i așa?
Dieta flexitariană combină cuvintele „flexibil” și „vegetarian” pentru a defini un mod semi-vegetarian de-a mânca, care pune accentul pe mâncărurile din legume din care nu lipsesc produsele animale în cantități moderate. Acest regim alimentar a devenit cunoscut în 2009, când dieteticianul Dawn Jackson Blatner a scos pe piață cartea „Dieta flexitariană: Cel mai vegetarian mod de-a slăbi, de-a fi sănătos, a preveni bolile și a prelungi viața”. Bestseller-ul include un plan alimentar întins pe 5 săptămâni, care, culmea, ne încurajează să adăugăm în meniu grupe de alimente, nu să le excludem. Așadar, putem să luăm micul dejun, prânzul, cina și gustări pe durata unei zile, fără să ne stresăm că vom lua în greutate.
După cum v-ați dat seama deja, dieta flexitariană este destul de flexibilă. Nu stăm să ne numărăm caloriile și nici nu ne punem în farfurie porții minuscule. Cartea care a făcut cunoscută dieta în întreaga lume încurajează cunsumul unui număr sportit de fructe, legume, cereale integrale și alternativele cărnii, adică fasolea, lintea și semințele, fără să dăm iama, totuși, în produsele procesate.