Este anotimpul verdeturilor si a fructelor de sezon. Motiv pentru care, daca decizi sa urmezi dieta usoara de primavara, trebuie sa respecti cateva reguli:
– bea 2 litri de apa pe zi
– nu mai manca dupa ora 8
– renunta complet la alcool si sucuri din comert
– renunta la zahar si sare
– fa 30 minute de miscare pe zi
– renunta la ulei in salate
– mananca mai picant
– consuma alimente sau bauturi cu gust amar (ajuta bila si ficatul – secara, alac, andive, anghinare)
– consuma alimente acre si cat mai multe lamai
– consuma alimente bogate in fier (urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel)
Dieta usoara de primavara – 10 alimente indicate
Anghinarea
Pastaile de mazare dulce
Capsunile
Sparanghelul
Coriandul
Castravetele
Ananasul
Avocado
Bananele
Nectarinele
Dieta usoara de primavara – meniul unei zile
Micul-dejun
Un pahar cu lapte degresat;
Un ou fiert tare;
O felie de paine integrala, prajita, "unsa" cu branza slaba de vaci SAU un bol de cereale integrale cu lapte degresat.
Gustare
Un fruct (mar, portocala, kiwi, banana) sau o leguma (rosie, castravete, morcov).
Pranzul
O salata de legume (salata verde, spanac, telina, sfecla, rosii, castraveti, ceapa verde, ridichii etc.) cu piept de pui la gratar sau fiert;
Un fruct la alegere (mai putin banana, daca ai mancat-o la gustare) pentru a se evita scaderea glicemiei SAU sote de legume gatite la cuptor sau la abur (mazare, fasole pastai, morcovi, telina, broccoli, porumb etc) preparate apoi sub forma de salata cu orez fiert. O poti manca cu o portie mica de peste slab, preparat la gratar sau la aburi.
Gustarea de dupa-amiaza
Un iaurt dietetic sau un ceai cu efect antiadipos.
Cina
Un cartof (potrivit) copt la cuptor, alaturi de o salata de sezon (rosii, castravetii, ridichii, ceapa verde) si de branza slaba de vaci. (poti amesteca cartoful cu branza de vaci)
sursa: clickpentrufemei.ro
S.F.