Dimensiunea taliei, factor determinant: Boala de care ai putea suferi dacă ai burta mare

0
47

O reducere modestă a greutății de până la 5% din greutatea corporală poate reduce tensiunea arterială crescută și colesterolul total din sânge.

Cu toate acestea, cunoașterea greutății pe care o ai nu este suficientă pentru a-ți cunoaște riscul pentru dezvoltarea unor probleme de sănătate. Știai că poți avea o greutate sănătoasă, dar totuși să ai un risc crescut de a te îmbolnăvi? Modul în care corpul nostru stochează excesul de greutate (în special grăsimea) poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre.

Pentru a reduce riscul de boli legate de obezitate, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diabetul de tip 2, monitorizarea modificărilor în greutate pare o modalitate bună de a urmări progresul pe care-l faci, potrivit doc.ro.
Însă nu e necesar doar să te cântărești zilnic pentru a vedea dacă dieta pe care o urmezi te ajută sau nu să scapi de kilogramele în plus. Numeroși experți recomandă măsurarea circumferinței taliei, alături de indicele de masă corporală (IMC), ca o modalitate de a identifica persoanele cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Cotinuarea pe exquils.ro