Dintii se pot strica in somn! Medic stomatolog roman explica cum e posibil

0
55

Medicul stomatolog Adrian Mina explică cum ne putem strica dinții în somn și cu ce probleme ne putem confrunta în funcție de rutina de somn.

Somnul suficient este deosebit de important inclusiv pentru sănătătea dinților. Există anumite situații în care dantura are de sufierit, pe termen lung, din pricina somnului agitat, și, invers, dinții și gingiile netratate duc la un somn neodihnitor și la un cerc vicios.

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică exact ce se întâmplă cu dinții noștri atunci când dormim și cu ce probleme ne putem confrunta în funcție de rutina noastră de somn.

„În timpul somnului, producția de salivă se reduce cantitativ, ceea ce le oferă bacteriilor șansa de a prolifera. Tocmai din această cauză, e posibil să apară senzația de gură uscată sau respirația urât mirositoare. Având în vedere aceste aspecte, este foarte important periajul de seară, efectuat corect și însoțit de mijloace secundare de igienă cum ar fi folosirea aței dentare sau clătirea cu apă de gură. De asemenea, ar trebui să păstrați o sticlă de apă lângă pat pentru a vă rehidrata pe tot parcursul nopții”, recomandă medicul stomatolog Adrian Mina.

continuarea pe csid.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.