Ingrediente:
3 kg ardei gras
500 ml otet de mere 9%
2-3 linguri sare
1 pahar de zahar
250 ml ulei de floarea-soarelui
1-2 frunze dafin
6-7 catei de usturoi
1 legatura de verdeata
4-5 boabe piper negru
Mod de preparare:
1. Spala ardeii, curata-i si taie-i in fasii mai mari.
2. Zdrobeste usturoiul.
3. Spala si toaca marunt verdeata (patrunjel sau marar).
4. Sterilizeaza borcanele si capacele lor.
5. Pune intr-o oala uleiul si otetul. Adauga sarea, zaharul si dafinul. Pune totul la fiert.
6. Cand marinada da in clocot, pune ardeii in portii mici. Fierbe-i 3-4 minut.
7. Scoate-i apoi din marinata si pune-i in borcane, alternand verdeata cu usturoiul. In prealabil, pe fundul borcanelor trebuie puse boabele de piper.
8. La final, dupa ce ai umplut borcanele cu ardei, indeparteaza dafinul din marinada si toarna in recipiente.
9. Infileteaza capacele, acopera-le cu o patura groasa si tine-le asa pana se racesc.
Pentru un gust cat mai bun, recomand sa cumperi ardei grasi atat verzi, cat si rosii si galbeni. Cei rosii sunt usor mai dulci si dau o culoare si mai placuta.