Doi copii au fost răniți în orașul Gorlovka, controlat de autoproclamata Republică Populară Donetsk

0
110

Doi copii au fost răniți în orașul Gorlovka (Donbass), controlat de autoproclamata Republică Populară Donetsk (RPD), ca urmare a tirului de artilerie deschis dinspre pozițiile armatei ucrainene, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Miliției Populare din RPD.

Anterior, RPD a informat că forțele militare ucrainene au tras sâmbătă seară, folosind aruncătoare de mine și artileria, asupra marginii orașului de mineri Gorlovka.

„În urma bombardamentelor asupra Gorlovkăi din partea formațiunilor armate din Ucraina, doi copii au fost răniți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Miliției Populare.

Biroul RPD de la Centrul Comun pentru Control și Coordonare a Încetării Focului (JCCC) a precizat că o fetiță de șapte ani a primit o contuzie, iar un băiat de 10 ani a fost rănit cu o schijă în omoplat. Ambii sunt spitalizați.

„În plus, 10 stații de transformare din așezarea minieră vecină cu Gorlovka au fost dezactivate. În acest moment, așezarea este complet lipsită de alimentarea cu energie electrică”, a declarat reprezentantul RPD la JCCC.

Gorlovka este situată lângă linia de contact, la 40 de kilometri nord de Donețk, și este în mod regulat bombardată. Înainte de începerea conflictului, în oraș locuiau aproximativ 250 000 de oameni. Aici se află uzină de construcție de mașini și o uzină chimică „Stirol” care a oprit funcționarea odată cu izbucnirea ostilităților în Donbass.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, care au declarat independența după lovitura de stat de la Kiev, din februarie 2014. Conform celor mai recente date ONU, aproximativ 13 000 de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată, printre altele, în cadrul ședințelor Grupului de Contact, care din septembrie 2014 a adoptat deja trei documente care reglementează pașii de dezescaladare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după acordurile de armistițiu dintre părțile la conflict, schimbul de focuri continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.