joi, 28 martie, 2024

Doi elevi ai CNCV Husi, fotografi oficiali ai Festivalului Filmului Romanesc de la Iasi – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Doi huseni, baiat si fata, elevi ai Colegiului National “Cuza-Voda” Husi au fost printre putinii fotografi si cameramani ai Festivalului “Serile Filmului Romanesc” editia 2017. Acestia au avut acces deplin la toate actiunile actorilor si celebritatilor din lumea filmului,  prezente la evenimentul dedicat regizorului Cristian Mungiu. Au fost prezenti 50 de invitati, s-au derulat 50 de filme si au fost 5 zile pline de film romanesc. Ambasadorul cultural al festivalului a fost criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Cei doi adolescenti se numesc Mara Ionita (16 ani – fotograf) si Stefan Romila (17 ani – cameraman). Ei au fost asistati si coordonati de un alt husean, fotograf, pe nume Carmen Ionita Angelus, chiar tatal Marei Ionita, pasionata de fotografie.  

De mentionat este faptul ca cei doi adolescenti pun pe primul loc scoala, iar mai apoi, ca o a doua dragoste, aparatul de fotografiat si camera de luat vederi.

“Fiind primul eveniment cultural de o asemenea anvergura la care am participat, pot spune ca a fost o experienta unica si impresionanta, ce nu o pot transpune in cuvinte. Am avut ocazia sa intalnesc actori, regizori si scenaristi ce au avut si au in continuare un impact puternic asupra cinematografiei romanesti. Datorita directorului festivalului, Andrei Giurgia, primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica, directorului Ateneului, Andrei Apreotesei, organizatorilor si sponsorilor, a fost posibila desfasurarea celei de-a VIII-a editii a acestui festival de filme romanesti, in cadrul careia am cunoscut persoane minunate, alaturi de care m-am simtit extraordinar. Astept cu nerabdare editia a IX-a“, a declarat, pentru bzv.ro, Ionita Mara.

Apreciez enorm ceea ce am vazut si am trait in cadrul festivalului. Am facut parte dintr-o familie formata din oameni determinati, oameni dornici de implicare, oameni cu caracter, care au reusit sa organizeze o serie impresionanta de evenimente culturale in prezenta unor mari actori si regizori romani. Recunosc ca am ramas marcat intr-un mod pozitiv prin simplul fapt ca mi-am simtit rostul muncii mele acolo. Felicitari tuturor si abia astept urmatoarea editie “Serile filmului romanesc”, a declarat Stefan Romila, pentru bzv.ro.

Cei doi adolescenti sunt de la Colegiul National “Cuza-Voda” Husi, institutie de top a invatamantului vasluian, care continua sa-si indrume si sa-si dirijeze elevii pentru a-si valorifica talentul si crativitatea intr-un mod pozitiv.
Iata ce ne-a declarat fotograful Carmen Ionita Angelus:

“Am participat si in acest an la festivalul Serile Filmului Romanesc de la Iasi cu aceeasi bucurie si multumire sufleteasca. Alaturi de colegii mei mai tineri, Stefan Romila si Mara Ionita, am surprins in imagini momente remarcabile din timpul festivalului. Editia din acest an a fost dedicata regizorului Cristian Mungiu, iar ambasadorul cultural al festivalului a fost criticul de film Irina-Margareta Nistor. Festivalul a fost deschis de Gala dedicata implinirii unui deceniu de cand Cristian Mungiu a fost premiat cu Palme d’Or pentru filmul ‘4 luni, 3 saptamani si 2 zile’, la Festivalul de Film de la Cannes. Un eveniment special de pe agenda SFR, la care am participat cu mare drag, a fost gala de aniversare Dorel Visan la 80 de ani, intitulata “Portret de artist. O viata inchinata frumosului”, la Bojdeuca lui Ion Creanga, din Ticau. Am sarbatorit aici o dubla aniversare, 180 de ani de la nasterea marelui Ion Creanga si opt decenii de la nasterea actorului Dorel Visan. In cadrul festivalului a avut loc si lansarea cartii “Reconstituiri cu Ileana Popovici”, in foaierul Ateneului din Iasi. Evenimentele desfasurate la acest maraton de film romanesc le puteti gasi pe http://festivalsfr.ro/. Eu vreau doar sa apreciez aceasta editie ca fiind una foarte bine organizata si pusa la punct, in cele mai mici detalii, de frumoasa echipa SFR, condusa de Andrei Giurgia, directorul festivalului. Pentru noi, participarea la festival, alaturi de atatea personalitati, a fost onoranta, ne-a obligat la constiinta profesionala si a fost o sansa in plus de a ne testa abilitatile si capacitatile la un alt nivel. O experienta frumoasa si unica in acelasi timp“, a afirmat fotograful husean Ionita Carmen Angelus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img