Efectul medicinal al postului intermitent: Scade riscul de a face diabet și boli de inimă

0
55

Cercetătorii susțin că ora din zi la care mănânci poate fi la fel de important pentru sănătatea ta ca și ceea ce mănânci.

Luarea mesei după 8 până la 10 ore poate ajuta la prevenirea și gestionarea bolilor cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, potrivit autorilor unui nou studiu publicat online pe 22 septembrie în revista Endocrine Reviews.

„Oamenii care încearcă să slăbească și să ducă un stil de viață mai sănătos ar trebui să acorde mai multă atenție momentului din zi când mănâncă, nu doar la ceea ce mănâncă. Alimentația limitată în timp este o strategie dietetică ușor de urmat și eficientă, care necesită mai puțină matematică mentală decât numărarea caloriilor „, a declarat cercetătoarea Satchidananda Panda, de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din La Jolla, California.

Îmbunătățirea calității vieții, reducerea riscului de obezitate, diabet și boli de inimă

„Postul intermitent poate îmbunătăți somnul și calitatea vieții unei persoane, precum și reduce riscul de obezitate, diabet și boli de inimă”, a spus Panda într-un comunicat de presă al jurnalului.

Alimentația restricționată de timp este un tip de post intermitent care limitează mesele la un anumit interval orar în fiecare zi. Postul intermitent este o tendință populară de dietă folosită pentru a pierde în greutate, pentru a îmbunătăți sănătatea și pentru a simplifica stilul de viață, au spus cercetătorii.

În cercetările lor, anchetatorii au analizat știința din spatele meselor la anumite ore și au analizat studiile anterioare.

Studiul a constatat că atunci când mâncarea era limitată la mai puțin de 12 ore pe zi, somnul și calitatea vieții s-au îmbunătățit. În același timp, riscurile pentru boli de inimă și ficat și obezitate au scăzut.

Continuarea pe exquils.ro