Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului Husi a fost inchis de conducerea unitatii dupa ce medicul care coordona activitatea acestei structuri si-a dat demisia in urma amenzii de 1.500 de lei primita in cazul mortii suspecte, la 40 de minute de la internare, a unei fetite de patru ani.
Spitalul Municipal Husi nu mai poate rezolva urgentele medicale in cadrul unitatii spitalicesti, dupa ce, din cauza crizei de specialisti, conducerea spitalului a decis inchiderea Compartimentului de Primiri Urgente (CPU).
Masura a fost luata ca urmare a demisiei coordonatorului activitatii acestei structuri, medicului Gabriela Ababei, dupa ce comisia de ancheta desemnata de Ministerul Sanatatii in cazul fetitei moarte in conditii suspecte la 40 de minute de la internare a amendat-o cu 1.500 de lei.
In aceste conditii, urgentele medicale din zona Husi sunt directionate catre Spitalul Judetean Vaslui si clinicile de specialitate din Iasi.
„In unele situatii, medicii specialisti mai sunt chemati la camera de garda a spitalului pentru rezolvarea unor cazuri, care nu sunt urgente majore. Din pacate, medicul urgentist pe care-l aveam si coordona activitatea CPU nu a mai revenit asupra demisiei. Am facut toate demersurile necesare la autoritatile competente, insa nu am primit niciun raspuns favorabil”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.
Mai multe institutii si persoane responsabile de buna desfasurare a actului medical in cazul fetitei moarte in conditii suspecte la 40 de minute de la internare au fost sanctionate de comisia desemnata de Ministerul Sanatatii cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.
Fetita de patru ani, din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, a murit in 4 octombrie la Spitalul Municipal Husi, la 40 de minute de la internare, iar parintii acesteia acuza de malpraxis cadrele medicale.
Fetita a fost diagnosticata de catre medicul de garda cu „laringita acuta, cu sindrom febril” si a primit tratament cu antibiotic. Parintii fetitei cred insa ca medicul i-a administrat antibiotic fara a-i face inainte un test in urma caruia sa se stabileasca daca este alergica la respectivul medicament.
Parintii fetitei au depus plangere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, prin care au cerut explicatii cu privire la decesul fiicei lor.
Si Colegiul Medicilor si Politia au deschis anchete in acest caz.