Diana Angheluță este absolventă a Școlii Gimnaziale ”George Tutoveanu” din Bârlad. Este este eleva de 10 la evaluarea națională, înainte de contestații.
Diana a finalizat, de altfel, cei patru ani de gimnaziu cu 10 pe linie. Deși nu se consideră o perfecționistă, bârlădeanca a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel. Este pasionată de șah, dar și de limba engleză, unde a obținut numeroase premii. Diana Angheluță intenționează să urmeze profilul mate-info, fiind atrasă de științele exacte.
– Ce înseamnă pentru tine media 10?
– Media 10 reflectă în parte cunoștințele acumulate în anii de școală, dar și modul de gestionare al emoțiilor, șansa de a avea profesori dedicați și, de ce nu, un strop de noroc.
– Cum au fost cei patru ani de gimnaziu?
– Anii de gimnaziu au fost o experienţă frumoasă, care parcă au durat cât o zbatere de aripi. Aici am întâlnit oameni deosebiți, atât profesori, cât și colegi și am legat primele prietenii. Am avut alături persoane care m-au îndrumat continuu, mi-au conturat personalitatea și s-au bucurat odată cu mine pentru toate realizările mele.
-Cât de greu e să te menții la un nivel maxim educațional?
– Un nivel de pregătire bun mi l-am asigurat prin muncă, ambiție și determinare. Am împletit studiul de la școală cu șahul, care a fost prima mea pasiune, practicându-l de la 5 ani. Consider că șahul m-a ajutat în plan emoțional, să îmi respect adversarul, să învăț cum să caștig, dar și cum să pierd.
-Cum a fost perioada de școală online?
– Deși toată lumea s-a străduit să fie cât mai bine cu putință, pentru mine școala online nu a fost un sistem pe care să vreau să îl repet. Mi-au lipsit interacțiunea cu domnii profesori și cu colegii, precum și atmosfera de la școală.
-Te-a afectat în vreun fel?
– Consider că mi se potrivește mai bine sistemul de școală clasic, asimilarea cunoștiințelor și înțelegerea lor făcându-se mai ușor în sala de clasă. Și colegilor le-am simțit lipsa, de lucrul acesta dându-mi seama în lunga perioadă petrecută online.
-Care sunt planurile tale de viitor?
– Când vorbesc de viitor, mă gândesc la anii de liceu. Voi opta pentru o clasă de matematică-informatică, deoarece îmi pare mai ușor să studiez științele exacte. Încerc să îmi îmbunătățesc și jocul de șah, pe care l-am neglijat în ultimul an. În rest, aștept să văd ce orizonturi noi mi se vor deschide acum, când incep o nouă etapă din viața mea.
-Te vezi în România sau în altă țară, după finalizarea studiilor?
-Intenționez să fac facultatea în Marea Britanie. După ce termin, dacă găsesc un job în România care să mă împlinească, de ce nu?