Elicopterul plecat să caute avionul prăbușit în Constanța a dispărut și el de pe radar

0
81

Autorităţile din Constanţa intervin, miercuri seară, după ce a fost anunţat un ”incident aviatic” în judeţ, fără ca natura acestuia să fie precizată. Ministerul Apărării a precizat ulterior că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, iar în acest moment nu se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar.

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44”, a transmis ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

„Ultima poziţie cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaşte starea echipajului sau a aeronavei. Şi în acest caz s-au declanşat operaţiunile de căutare-salvare”, a mai precizat ministerul.

Instituţia explică faptul că nu sunt încă informaţii certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.