Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși continuă să vină în sprijinul refugiaților

0
82

Prima săptămână a Postului Mare a constituit încă un prilej duhovnicesc de continuare a ajutorării celor care, în această perioadă, au cea mai mare nevoie de sprijinul semenilor lor. Refugiații din Ucraina continuă să intre în țară prin Vama Albița, loc în care sunt întâmpinați de angajații Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, ajutați de numeroși voluntari.

Atenția lor se îndreaptă spre fiecare om, oferindu-i ajutorul în funcție de problemele sale specifice.

„În timpuri ca acestea, faptele bune nu se fac în liniște, mai ales în timp ce răul răsună peste tot! Trebuie sa fie vizibile, pentru a deveni un exemplu și pentru alții. Faptele bune trebuie spuse pentru că sunt o normalitate.

Pe lângă sprijinul pe care deja că îl oferim persoanelor refugiate (îndrumare, combustibil pentru mașini, translatori, ajutoare financiare, bilete de autocar și de avion), trebuie să amintim faptul că săptămâna ce a trecut am oferit transport cu ambulanța și asistență medicală tuturor celor care au avut nevoie.

Am îndrumat și asigurat cazare la Mănăstirile Moreni și „Schimbarea la Față”, precum și la Primăriile care au oferit spațiu de cazare, Costești, Drânceni și Huși. De asemenea, am cazat refugiați la oamenii de bine care și-au exprimat dorința de a-i găzdui, iar unde a fost necesar, s-a achitat cazarea la pensiuni și hoteluri”, a menționat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși

Ziua Internațională a Femeii, 8 martie, a fost marcată de angajații Filantropia și în rândul refugiaților:

„Pentru unii, ziua de 8 martie a însemnat sărbătoare, pentru alții a fost încă o zi de teamă. Noi nu am vrut să lăsăm această zi sa treacă fără a ii uita semnificația. Este ziua mamei, ziua femeii și e ziua celor care au fost nevoite să lase în urmă totul pentru a fugi din calea războiului. 

Am reușit să aducem un zâmbet pe chipurile brăzdate de tristețe cu ajutorul unei simple flori.

Ne aflăm în continuare în Vama Albita în întâmpinarea refugiaților cu ceai, gustări, îmbrățișări și gata oricând de a oferi un loc de cazare. Suntem prezenți și în Tabăra pentru refugiați, acolo unde oamenii se liniștesc, mănâncă și își adună puterile pentru a continua călătoria.

Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în această activitate”, a mai precizat părintele Vladimir Beregoi.