EY analizează listarea pe bursă sau vânzarea parţială a diviziei globale de consultanţă

0
64

EY analizează o listare publică sau o vânzare parţială a diviziei sale globale de consultanţă, ca parte a celei mai radicale transformări a unei firme de contabilitate Big Four din ultimele două decenii, potrivit FT.

O vânzare sau listare a unei participaţii ar ridica perspectiva unei câştiguri masive pentru partenerii actuali ai EY care deţin şi conduc firma, amintind de ofertele publice iniţiale ale Goldman Sachs în 1999 şi Accenture în 2001, conform Mediafax.

Firma cu 312.000 de angajaţi, care, alături de Deloitte, KPMG şi PwC, domină industria contabilă, ia în considerare o divizare istorică a activităţii sale ca soluţie la conflictele de interese care au afectat profesia şi au atras atenţia autorităţilor de reglementare.

Activităţile de consultanţă ale EY, care oferă consultanţă fiscală, consultanţă şi oferte, au generat anul trecut venituri de 26 miliarde de dolari şi au 166.000 de consilieri.

Activităţile de audit ale EY, care au generat anul trecut venituri de 14 miliarde de dolari, vor rămâne probabil sub formă de parteneriat în urma unei eventuale despărţiri. Unii consilieri ar urma să treacă la partea de audit pentru a sprijini activitatea acesteia în domenii precum cel fiscal, au declarat persoane care cunosc detaliile.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.