Fabuloasa avere a lui Vladimir Putin: de la palate luxoase și până la o toaletă de 56.000 de euro

0
94

Președintele rus Vladimir Putin nu s-a ferit niciodată să-și etaleze bogăția incredibilă – iar experții estimează că acesta are în prezent o avere de aproximativ 200 de miliarde de dolari, se arată într-un articol publicat de The Mirror.

În ultimii câțiva ani, puterea președintelui rus Vladimir Putin a crescut enorm după ce modificările aduse Constituției Rusiei în 2020 i-au permis acestuia să conducă țara până în 2036, an în care el va împlini 80 de ani.

În 2018, Forbes l-a desemnat pe Putin drept a doua cea mai puternică persoană din lume, cu o avere estimată la miliarde.

Un conac de 1 miliard de dolari cunoscut sub numele de „Palatul lui Putin” și un superyacht de aproape 90 de milioane de dolari sunt considerate a fi cele mai importante posesii din portofoliul său. Însă există și rapoarte potrivit cărora ar deține alte 19 case, 58 de avioane și elicoptere, 700 de mașini și o colecție de ceasuri în valoare de 500.000 de dolari, scrie themirror.co.uk.

Bill Browder, fondator și director executiv al fondului Hermitage Capital Management, cel mai important investitor străin în Rusia până în 2005, când viza i-a fost anulată din cauza campaniei sale împotriva corupției și a devalizărilor practicate de oligarhi, a estimat pentru Washington Post că averea lui Putin s-ar ridica la aproximativ 200 de miliarde de dolari, însă, în continuare, aceasta este înconjurată de mister.

Palatul lui Putin

 Așa-numitul „Palat al lui Putin”, despre care se crede că are o valoare mai mare de 1 miliard de dolari, a fost construit personal pentru Vladimir Putin.

Luna trecută, aproape 500 de fotografii ale luxului conac au fost publicate de Fondul Anticorupție al lui Alexei Navalnîi, disidentul rus al președintelui încarcerat în prezent Moscova.

Fotografiile palatului care se află pe coasta Rusiei Mării Negre au fost prelute și de The Moscow Time. Aici putem vedea că impresionata locuință are și o piscină de marmură decorată cu statui ale zeilor greci, o pivniță, un teatru și un spațiu asemănător unui club pentru dansul la bară.

Fotografiile arată, de asemenea, paturi cu baldachin, împodobite cu perne de pluș și candelabre și perdele extravagante.

Georgy Alburov, cercetător al Fundației, a spus că palatul a fost decorat într-un stil similar cu cel la care te-ai aștepta de la regele Ludovic al XIV-lea.

Putin a negat că deține cu totul palatul întins, spunând că videoclipul Navalny este „plictisitor”.
 

Iaht de 73 de milioane de lire sterline

 Președintele rus folosește adesea oportunitățile din presă pentru a-și etala averea . Așa că, recent, și-a prezentat o altă achiziție fastuoasă – un super iaht de 82 de metri, dotat cu o piscină și un heliport.

Potrivit Daily Mail, nava, numită Graceful, a fost construită în Rusia, dar a fost dusă în Germania pentru modificări.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, iahtul a fost mutat rapid din Germania într-o mișcare considerată a fi o evitare a sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

Fotografiile iahtului de lux arată o scară în spirală aurie, un living luxos și dormitoare în stil art deco.

Graceful are chiar și o sală de sport pe puntea iahtului, pentru un antrenament cu vedere la mare.
 

Limuzine și avion antiglonț cu baie aurie

  

Putin nu domină doar apele, ci și uscatul și văzduhul căci, potrivit zvonurilor, acesta ar deține și o colecție de 700 de mașini dr și un avion de excepție.

În 2018, Newsweek a publica un reportaj potrivit căruia președintele rus a comandat producerea unei flote de limuzine antiglonț în Rusia, estimată la 192 de milioane de dolari.

Aurus Senat, despre care spera că va deveni un rival estic pentru Rolls Royce, a început să producă în Orientul Mijlociu – deși nu toate modelele sunt la fel de high-tech ca propria mașină prezidențială.

Căci limuzina lui Putin poate rezista la atacurile cu gaze chimice și la focul lunetisților și este dotat, de asemenea, și cu un sistem avansat de comunicații, complet cu camere CCTV.

Când călătorește cu avionul, Putin folosește cu avionul său de aproximativ 400 de milioane de euro numit „Kremlinul zburător”.

Avionul, proiectat în stil neoclasic, poate atinge viteze de 590 mph și este decorat cu aur în interior – chiar și pe capacul toaletei. De fapt, se spune că numai baia ar valora 56.000 de euro, relatează The Guardian.

Potrivit The Sun, avionul are o sală de sport, un bar complet aprovizionat și trei dormitoare – dar este, de asemenea, echipat cu tot ce este nevoie pentru a comanda o armată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.