Un dinozaur albastru apare pe ecranul utilizatorilor Facebook si ii ghideaza prin mai multe optiuni legate de informatiile personale.
„Stim ca intrati pe Facebook pentru a lua legatura cu prietenii vostri, nu cu noi. Dar noi stim cat este de important sa controlati informatiile pe care le partajati si cu cine le partajati”, a scris, intr-un articol pe blogul companiei, Paddy Underwood, reprezentant al Facebook.
Oficialii Facebook au vorbit in iunie despre aceasta modificare a criteriilor de confidentialitate, dupa ce reteaua a fost criticata cand a anuntat ca va utiliza informatiile despre site-urile vizitate de utilizatorii sai pentru o mai buna distribuire din punct de vedere al domeniilor de interes a materialelor publicitare afisate fiecarui utilizator in parte.
Potrivit Facebook, utilizatorii vor putea sa dezactiveze aceasta functie noua.
Potrivit mediafax.ro,compania a incheiat un acord cu guvernul federal american referitor la un audit legat de maniera in care pastreaza datele personale ale utilizatorilor.
Reteaua Facebook, care are peste un miliard de utilizatori, este adesea data in judecata si acuzata ca nu protejeaza indeajuns datele personale ale utilizatorilor in relatia cu alte aplicatii sau cu agentiile de publicitate.
Cel mai mare proces in care este implicata platforma online in Europa are ca reclamanti 60.000 de utilizatori. Acestia au fost convinsi de un fost student din Austria, in prezent jurist, Max Schrems – aflat de trei ani intr-un veritabil „razboi” contra exploatarii datelor personale pe internet – sa se asocieze plangerii sale depuse in aceasta luna la un tribunal din Viena contra celebrei retele de socializare.
„Am dat in judecata Facebook pentru politica sa de confidentialitate, participarea la programul de spionaj Prism al serviciilor secrete americane, functia «Graph Search», urmarirea activitatii utilizatorului pe alte pagini decat cele ale retelei Facebook (prin intermediul butonului «Like»), alaturi de alte 20 de infractiuni”, a declarat reclamantul, care isi finalizeaza in aceasta perioada teza de doctorat pe aceasta tema si tocmai a publicat romanul „Lupta-te pentru datele tale!”.