duminică, 3 martie, 2024

FINALA EUROVISION 2014: Romania intra pe pozitia a sasea in concurs. Melodiile din finala

Distribuie:

Publicat:

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014, intra pe pozitia a sasea in finala concursului care va avea loc sambata, in Copenhaga, se arata pe site-ul eurovision.tv.

 37 de tari au participat la editia din acest an a Eurovision. Dintre acestea, in finala de sambata vor participa 26 de tari.

Ordinea de intrare in concurs a fost stabilita de producatorii show-ului si aprobata de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, si de presedintele Grupului de referinta, Dr. Frank-Dieter Freiling.

 Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), concureaza in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Paula Seling si Ovi au mai reprezentat Romania in 2010, cand, in finala care a avut loc la Oslo, au ocupat pozitia a treia.

Finala de sambata va fi transmisa in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Eurovision 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa “Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa “It’s My Life” (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img