Florin Piersic, cetatean de onoare al municipiului Iasi

0
60

Actorul Florin Piersic, in varsta de 83 de ani, va primi distinctia de cetatean de onoare al municipiului Iasi, decizia fiind luata vineri, 24 mai, in unanimitate, in plenul Consiliului Local Municipal, distinctia urmand a-i fi acordata cu ocazia Festivalului Serile Filmului Romanesc (SFR).

„Florin Piersic este nu doar unul dintre marii nostri artisti, dar si cel mai carismatic actor roman. El nu este doar o prezenta spectaculoasa. In cei peste 60 de ani de cariera cinematografica a reusit sa demonstreze ca are un talent iesit din comun. Nu de putine ori Florin Piersic a venit la Iasi si de fiecare data a spus ca aici se simte ca acasa”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de Agerpres. Conform edilului, titlul de cetatean de onoare al Iasului ii va fi conferit maestrului Florin Piersic in cursul lunii iunie, in cadrul manifestarilor organizate cu prilejul celei de-a zecea editii a Serilor Filmului Romanesc, a carei editie din acest an ii este dedicata.

Cum si-a petrecut Florin Piersic ziua de nastere. Actorul a implinit 83 de ani

In perioada in care se apropia ziua de nastere a acestuia, s-a tot zvonit ca marele actor Florin Piersic va fi omagiat la Cluj-Napoca, orasul in care locuieste, de catre primarie. Consilierii locali au supus la vot aprobarea alocarii sumei de 130.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea unui eveniment aniversar. In 26 ianuarie 2011, tot ca un cadou pentru aniversarea lui, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit in cinematograful „Florin Piersic”, spre marea bucurie a actorului.

La auzul vestilor cu privire la organizarea unui eveniment grandios in cinstea sa de catre autoritati, Piersic a tinut sa mentioneze ca el nu doreste sa se ia din bugetul statului pentru propria omagiere si ca are alte planuri in ceea ce priveste aniversarea zilei sale de nastere. Actorul a dezvaluit ca va petrece alaturi de prieteni, la cinematograful care-i poarta numele. De asemenea, pe retelele de socializare, Florin Piersic a anuntat ca oricine doreste sa se alature, este binevenit. 

„Stau si ma intreb de ce s-a schimbat lumea atat de in rau. Aflu din ziare ca mi se pregateste de catre primaria Cluj o sarbatorire la 83, de 28000 euro sau de 130000 lei, din bani publici. Tot ce se va intampla in ziua de 26 seara, la 18.30, este ca ma voi intalni cu cativa prieteni la Cinematograful „Florin Piersic”.

La aceasta intalnire, fiind intrare libera, poate veni oricine are bucuria sa ne intalnim, sa povestim”, a scris Florin Piersic pe pagina personala de Facebook, invitandu-si, de asemenea, toti admiratorii sa participe la aniversarea sa, nedorind sa se investeaza bani publici in omagierea lui, asa cum a fost initial anuntat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.