Forțele Aeriene Române – a doua zi de intervenții alături de autoritățile din Macedonia de Nord, în scopul limitării răspândirii incendiilor de pădure!

0
97

Aeronava C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a efectuat astăzi 4 misiuni de sprijin în două arii zonale diferite, acționând cu 20.000 l de apă. Prima zonă puternic afectată de incendii de vegetație, cu pericol de extindere a fost localizată la 5-10 mile Sud Est de aeroportul internațional Skopje, unde piloții militari au efectuat 3 misiuni, respectiv o misiune în zona Prilep, la aproximativ 100km de capitala Macedoniei de Nord.

În misiunea de sprijin acordată de statul român Macedoniei de Nord, participă din cadrul MApN 15 militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar și un ofițer din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență – Direcția Generală Protecție Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgente (ERCC) si autoritățile de protectie civilă din Republica Macedonia de Nord.

Reamintim faptul că sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Macedonia de Nord s-a realizat în baza solicitării acestora de asistență internațională, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.