Fost comisar al Garzii Financiare Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de coruptie

0
106

Un fost comisar al Garzii Financiare Vaslui a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iasi la un an de inchisoare cu suspendare pentru coruptie, dupa ce ar fi primit materiale de constructii platite de patronul unei firme la care comisarul facuse mai multe controale.

 Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare pe Radu Visu pentru primire de foloase necuvenite si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce, in calitate de comisar al Garzii Financiare Vaslui, ar fi primit materiale de constructii platite de catre patronul unei firme la care a facut mai multe controale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, magistratii ieseni i-au dublat pedeapsa data initial de Judecatoria Vaslui, de sase luni de inchisoare cu suspendare, in urma apelului formulat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Pe langa pedeapsa de un an de inchisoare, fostul comisar Radu Visu are si un termen de incercare de trei ani acordat de Curtea de Apel Iasi, majorat si acesta cu sase luni fata de cel dat de instanta vasluiana.

Potrivit rechizitoriului prezentat in instanta de catre procurorii DNA, materialele de constructie „au fost achitate de catre persoana respectiva (n.r. – patronul firmei controlate de Radu Visu), cu toate ca intre aceasta si inculpat nu exista nicio obligatie decurgand din vreun contract sau de orice alta natura”.

Materialele de constructii, in valoare de 989,02 lei si folosite la ridicarea propriei vile, au fost primite de fostul comisar al Garzii Financiare Vaslui, sustin anchetatorii, in conditiile in care, in cursul anilor 2010 si 2011, Radu Visu a facut mai multe controale la firma persoanei care a platit materialele, aplicand sanctiuni contraventionale apropiate de minimul prevazut in lege.

De asemenea, in cursul lunii ianuarie 2012, pentru a avea totusi documente justificative pentru achizitiile facute, Visu i-a solicitat aceluiasi patron, se arata in rechizitoriu, sa emita in fals, in numele firmei sale, o factura fiscala si o chitanta in care sa consemneze in mod eronat ca a achitat catre respectiva societate suma de 2.500 lei, reprezentand contravaloarea materialelor de constructii si a manoperei pentru lucrari”.