Un barbat de 38 de ani din Chester, Marea Britanie, a slabit 70 de kilograme in mai putin de un an apeland la o dieta inedita bazata pe un curry. Mike Snell si-a inventat o dieta personalizata care presupunea sa manance in fiecare dimineata, la ora 06:00, curry vindaloo (Vindaloo este numele unuia dintre cele mai iuti curry-uri inventate vreodata, atat de iute incat poate provoca tulburari ireversibile ale metabolismului).
Cu ajutorul dietei a reusit sa ajunga de la 152 de kilograme la 83 de kilograme in doar 11 luni. Obiceiurile lui alimentare erau asemanatoare cu cele recomandate in cazul fastingului, adica manca ce vroia pana la 10 dimineata, apoi nu mai manca aproape nimic toata ziua.
Mike isi incepea, intotdeauna, ziua cu vidaloo curry pentru a-si stimula metabolismul si apoi manca orice isi dorea. Seara manca doar un bol de supa usoara.
Succesul dietei s-a datorat si faptului ca jobul lui presupunea sa fie tot timpul in miscare. ”Motivul pentru care mananc la sase dimineata e ca imi mai scade pofta de mancare de-a lungul zilei. Am continuat sa mananc o gramada de carbohidrati si zahar, insa doar pana la ora 10 dimineata”, a declarat barbatul.
Pentru a prepara vindaloo curry aveti nevoie de:
– 1 pachet Asian Home Gourmet Indian Vindaloo Curry
– 450g carne de pui, fara os, taiata in bucatele
– 1 lingura ulei vegetal
– 1 ceapa mare tocata marunt
– 110ml(½ cani) piure de rosii sau rosii tocate
– 75ml (1/3cani) apa.
Mod de preparare:
1. Incingeti uleiul intr-o cratita teflonata la foc mediu.Adaugati ceapa si pasta de condimente indiene, Indian Vindaloo Currysi amestecati pe foc pret de 2 min.
2. Adaugati carnea;amestecati pe foc pentru 3 min. Adaugati piureul de rosii sau rosiile tocate si apa. Dati in clocot.
3. Reduceti focul la mic, acoperiti si lasati sa fiarba inca 15 min. sau pana e gata. Amestecati ocazional. Serviti fierbinte cu orez sau paine Naan. Pofta buna!
Alternativa: In loc de pui, puteti folosi cu incredere si alt tip de carne, fructe de mare sau peste.Adjustati timpii de preparare in functie de tipul de carne.Pentru un gust mai bogat, adaugati si 2 linguri de crema de cocos inainte sa serviti.