Gata iarna?! ANM a schimbat prognoza: temperaturi de 15 grade in Romania

0
47

ANM ne surprinde din nou, insa de aceasta data cu grade in plus, in weekendul 23-25 noiembrie. Meteorologii anunta pentru vineri o zi destul de rece, iar norii nu vor lipsi de pe cer. Insa, sambata si duminica ne vom bucura de prezenta soarelui, dar cu temperaturi ce vor ajunge la 15 grade Celsius.

Vineri, 23 noiembrie, va fi din nou o zi rece, in regiunile estice si sudice, in timp ce, in cele vestice termometrele vor indica pana la 8-9 grade Celsius. Norii vor aparea temporar in majoritatea zonelor, dar numai izolat vor aduce burnita. Noaptea, in zonele joase, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, norii vor zabovi peste noapte, iar temperaturile nu vor scadea sub minus 2 grade Celsius. Apoi, soarele va aparea in Bucuresti, insa vremea va fi tot rece, cu cel mult 4 grade in centrul orasului. Presiunea ridicata ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile. Precipitatiile vor deveni tot mai putine si la munte in ultimele zile ale saptamanii, soarele se va arata printre nori si temperaturile vor creste usor.

Duminica dupa-amiaza, pe 25 noiembrie, ploile vor reveni, luni acestea vor deveni insistente, iar in Carpatii Orientali se vor transforma in ninsoare. Maximele vor avea valori de la 3 grade Celsius, in Moldova, pana la 15 grade Celsius, in sudul Banatului!

Cum va fi vremea de Ziua Nationala!

Vesti bune de la meteorologi. Vremea se va incalzi in perioada urmatoare, conform ultimei prognoze meteo emise de ANM, care vizeaza finalul lunii noiembrie, dar si primele zile din luna decembrie. In perioada 24 – 27 noiembrie sunt asteptate temperaturi de pana la 10 grade Celsius, dar si precipitatii moderate.

In zona Transilvaniei, pana pe 24 noiembrie, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime cuprinse in medie intre 1 si 4 grade, dupa care in perioada 25 – 27 noiembrie se va incalzi, media maximelor urmand a se situa intre 5 si 8 grade. Incepand din 28 noiembrie, valorile termice diurne vor fi din nou in scadere si se vor situa pana pe 2 decembrie, spre medii in jurul a zero grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa sub pragul de inghet in majoritatea intervalului, insa cele mai reci nopti vor fi cele din perioada 23 – 25 noiembrie si 30 noiembrie – 2 decembrie, cand media va scadea pana spre -8 grade Celsius. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in ziua de 19 noiembrie si slabe cantitativ, temporar in zilele de 20, 21, 27 si 28 noiembrie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.