joi, 28 martie, 2024

Gestul unui barladean va usura munca doctorilor dar si a pacientilor

Distribuie:

Publicat:

Incet, incet si la Barlad prinde ceea ce americanii numesc ” responsabilitate sociala”. Mai exact oamenilor de afaceri li se pare absolut normal sa ajute comunitatea in care acestia isi desfasoara activitatea.    

 Constantin Dulute, a facut un gest impresionant pentru cadrele medicale dar si pentru barladeni. Acesta a donat 60.000 de euro pentru ca doctorii din cadrul sectiei  Ortopedie sa isi poata face meseria conform secolului XXI. Anul trecut acesta a vrut sa sponsorizeze spitalul barladean, dar fostul manager, Viorel Petcu, nu a fost de acord cu dorinta acestuia. Afaceristul nu a renuntat la gestul sau si a gasit bunavointa la Husi. A achizitionat un ecograf in valoare de aproximativ 36.000 de euro.                           

 Managerul nu a vrut sa renunte la visul lui , acela de a-si ajuta semenii. S-a intalnit cu edilulu sef Dumitru Boros si i-a dezvaluit dorinta lui. Dar pentru ca visul sa devina realitate trebuia sa cunoasca si ” durerile medicilor”. Le-a aflat repede: o masa. Si visul lor a devenit realitate! Zilele trecute a fost  livrat primul ansamblu al echipamentului. Este vorba despre o masa de operatii tip MARS 2.03, fabricata de firma germana Trumpf, compusa in principal din: configuratia standard, accesoriile de chirurgie generala, accesoriile ortopedice pentru chirurgia membrelor inferioare, accesoriile ortopedice pentru chirurgia membrelor superioare, troliu pentru extensii ortopedice. Este din otel inoxidabil medical, cu o durata de viata foarte mare, iar un alt avantaj este ca toate pernele sunt detasabile si se pot dezinfecta separat. In plus, dispune de sisteme de prindere si deplasare a accesoriilor precise si foarte fiabile.                   

“Restul accesoriilor urmeaza sa ajunga pe la jumatatea lunii februarie, prilej cu care il invitam pe domnul Dulute sa vada masa de operatii in intregime si sa-i multumim personal pentru gest. Cu noua masa, pacientii vor beneficia de un confort sporit, timpul interventiilor va fi redus considerabil, iar accesoriile ortopedice ne vor ajuta enorm. Are garantie doi ani, dar cu siguranta o vom putea folosi 10-15 ani de acum incolo”, a declarat  medicul specialist Vladislav Afteni, coordonatorul Blocului Operator de Ortopedie-Traumatologie.

Atat de dorit si de necesar a fost echipamentul incat acesta a si fost pus la ” munca”. Prima operatie facuta a fost o protezare de sold.     

Doctorul Cojocari in 365 de zile opereaza in jur de 1000 de pacienti fiind singurul medic inclus in cadrul Programului National de Endoprotezare, iar beneficiarii nu vin doar din Barlad ci si de la Husi, Tecuci.                                                                              
Gestul omului de afaceri Constantin Dulute ar trebui sa fie un exemplu pentru noi toti!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img