Gigantul care vine în România și investește 100 milioane de euro. Vor fi disponibile sute de locuri de muncă

0
112

Tot mai multe companii străine încep să investească în țara noastră. Gigantul care vine în România și investește 100 milioane de euro. Vor fi disponibile sute de locuri de muncă.

O altă mare companie vine în România și investește 100 milioane de euro. Este vorba despre Tesla, însă nu Tesla lui Elon Musk, ci un investitor din Cehia. Compania produce echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii de mașini, scrie observatornews.ro.

Gigantul care vine în România și investește 100 milioane de euro

Compania va investi masiv în Brăila, 100 de milioane de euro. Aici se va deschide o fabrică de producție a echipamentelor de stocare a energiei, inclusiv baterii pentru mașini. În plus, Brăila marchează decisiv în competiţia cu eternul rival, Galaţiul. Urmează să fie construită o fabrică pentru stocarea energiei în cursul anului 2023, și vor fi puse la dispoziție peste 200 de locuri de muncă.

“Rata şomajului la nivel judeţului Brăila a fost de 2,73%, ceea ce presupune un număr de 3.331 de şomeri înregistraţi. Apariţia unui nou angajator nu poate decât să aducă un impact pozitiv asupra pieţii muncii locale. Toate se vor reflecta în creşterea nivelului de trai.”, a declarat Laurenţia Vasilescu, ITM Brăila, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Pentru cei care locuiesc în Brăila, noua investiţie făcută de compania din Cehia, e considerată e mană cerească asta pentru că, la uşa Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă stau zilnic zeci de şomeri de toate vârstele.

“Orice nou investitor sosit în Brăila înseamnă plusvaloare. Va exista posibilitatea ca forța de muncă să fie atrasă într-o competiție reală, lucru care avea un impact pozitiv asupra salariilor angajaților.”, a declarat Marian Dragomir, primarul Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.