Gogosile nu ingrasa, gandul constant la ele si restrictiile, da

0
146

Eviti gogosile pentru ca esti convinsa ca sunt cauza centimetrilor in plus si ca nu vei mai incapea in tinutele tale preferate? Nu te mai simti ciudat cand vezi ca prietenele tale le pot consuma fara griji, ci modifica felul in care te gandesti la deliciile culinare. De indata ce iti apar in fata gogosile faci tot posibilul sa te uiti la altceva si sa ignori mirosul apetisant care te atrage? O alimentatie sanatoasa nu inseamna sa-ti refuzi orice rasfat culinar, ci sa inveti sa ai o relatie pozitiva cu fiecare tip de mancare, inclusiv cu dulciurile. 

De multe ori poti avea impresia ca persoanele care sunt foarte slabe pot manca fara probleme gogosi, in timp ce tu esti nevoita sa te abtii pentru a avea corpul pe care ti-l doresti. In general, persoanele care urmeaza o dieta sunt convinse ca este normal sa nu le mai faca placere sa manance si ca trebuie sa reduca totalul de calorii pana la limita pe care o pot suporta fara sa fie epuizate tot timpul. Principalul inconvenient este ca slabirea este conditionata si de echilibrul emotional.

Atunci cand iesi cu prietenii si mancati ceva delicios impreuna te vei relaxa, vei aborda alte subiecte in loc sa cantaresti mereu toate ingredientele pe care le consumi si sa calculezi cate fibre, proteine si grasimi obtii. Placerea de a manca si refacerea legaturii cu prietenii sau familia in timp ce luati masa pot fi anihilate de preocuparea constanta legata de calorii. In momentul in care nu te stresezi gandindu-te mereu la celulita si greutate vei permite si metabolismului sa functioneze optim si nu va mai fi la fel de complicat sa-ti remodelezi corpul. In plus, s-a constatat ca restrictiile alimentare nu fac decat sa intensifice pofta de dulciuri, iar in momentul in care decizi sa gusti ceva este foarte probabil sa comiti un exces alimentar.
 
Si niciun alt aliment care iti place foarte mult, chiar daca are mult zahar sau calorii. Nu gogosile te ingrasa, ci modul in care te gandesti la ele. Felul in care le percepi iti poate modifica obiceiurile alimentare, favorizand cresterea in greutate. Este mult mai important sa-ti schimbi mentalitatea decat sa eviti un anumit preparat. Nu dulciurile sunt problema, ci reactiile tale trebuie sa se modifice.

Impunerea unor restrictii te va face sa vrei si mai mult sa gusti din alimentele interzise. In situatia in care stii ca nu trebuie sa consumi dulciuri vor deveni mult mai tentante si apare fenomenul numit de nutritionisti „ultima cina”, cand mananci deodata foarte mult fara sa te poti opri. Rationamentul din spatele acestei reactii este ca trebuie sa mananci totul acum din moment ce incepand de maine nu vei mai consuma deloc alimentul respectiv.

Daca reusesti sa-ti egalizezi viziunea asupra alimentelor si sa nu le mai incadrezi pe unele in categoria de „pericol pentru silueta” vei vedea ca nu este atat de greu sa consumi doar o gogoasa, o prajitura sau o singura bomboana. Este esential sa nu vezi nevoia de dulciuri, chips-uri sau orice alte alimente ca pe o slabiciune sau un semn al inferioritatii. De indata ce renunti la restrictii vei observa ca poti cumpara o cutie de bomboane sau de prajituri fara sa le mananci imediat ce ai ajuns acasa. Ți le vei repartiza pe diferite zile si iti vei alege momentele in care le poti savura in tihna pentru ca nu vei avea de ce sa te grabesti sa le mananci pana a doua zi, cand ar trebui sa inceapa dieta ipotetica.
 
Pentru unele persoane tendinta de a consuma cantitati excesive de dulciuri poate fi cauzata si de modificarea starii de dispozitie, stres sau oboseala. Trebuie sa iei masuri pentru a te odihni, a te relaxa si a putea sa ai din nou o abordare optimista deoarece numai in acest fel vei vizualiza pozitiv si mancarea, evitand supararea, rusinea sau vinovatia cand gusti ceva care iti place foarte mult. sursa: eva.ro
G.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.