Grasimile sanatoase ajuta inima si creierul: in ce alimente le gasim

0
52

Pentru ca organismul nu produce acizi grasi omega-3 acestia trebuie introdusi prin alimentatie sau din suplimente. Acizii grasi omega-3 sunt de mai multe feluri: tipul continut in peste se numeste DHA si EPA si par sa aiba cele mai multe beneficii pentru sanatate, potrivit site-ului de stiti medicale webmd.com. O alta foama – ALA – se gaseste in uleiurile vegetale, in seminte, in nuci si vegelatel cu frunze verzi. Acizii grasi omega-3 ajuta sanatatea inimii in mai multe feluri: reduce nivelul inflamatiei din interiorul vaselor de sange, precum si din restul corpului. 

Totodata, pot regla ritmul cardiac, scadea nivelul trigliceridelor, si, in final reduce placa din interiorul vaselor de sange.  Trigliceridele mai pot fi reduse prin exercitii fizice practicate regulat, un consum mai mic de alcool, reducerea cantitatii de dulciuri si a carbohidratilor procesati proveniti mai ales din paine alba si orez alb. Asociatia Americana a Inimii recomanda un gram de EPA plus DHA pentru persoanele care sufera de boli de inima. Uleiul de peste este cel mai bun, dar medicul poate recomanda si capsule cu ulei de peste. Pestele – somonul, ,acroul, heringul, sardinele – este un aliment care poate inlocui carnea rosie si care este o buna sursa de acizi grasi omega-3, noteaza adevarul.ro. 

Totodata, pastreaza sanatatea creierului, in special la persoanele in varsta. Asociatia Americana a Inimii recomanda counsumul a doua portii de peste gras pe saptamana. Avocado este bun pentru inima, dar si pentru artrita tot datorita acestor acizi grasi. Servit impreuna cu alte alimente nutrientii continuti se absorb mai bine. O jumatate de avocado de marime medie are circa 115-160 de calorii. Semintele de dovleac, de floare-soarelui sau de susan contin grasimi bune care reduc colesterolul. In general, grasmile care provin din plante sunt mai sanatoase decat cele provenite de la animale. Grasimile rele se gasesc mai ales in carne, produse lactate si semipreparate. Verificati etichetele pentru a stii continutul de grasimi, limitati grasimile saturate si pe cele trans. 

Nucile sunt si ele bune, dar atentie la cantitati. Doar pentru ca contin grasimi bune nu inseamna ca putem consuma cantitati industriale. Se recomanda o portie pe zi, nu mai mult de un pumn. Uleiul de masline se poate folosi la salate si sosuri. Nu uitati insa ca trebuie sa fiti atenti la cantitati. Gatiti cu mai putin ulei de masline decat cere reteta. Sau utilizati un spray cu ulei de masline. Ouale sunt surse excelente de proteine de foarte buna calitate. Un ou fiert contine circa 5,3 grame de grasimi. Semintele de in fac parte din dieta sanatoasa, plus ca va ajuta sa aveti un ten luminos. Introducerea leguminoaselor in alimentatie ajuta atat sanatatea mentala, cat si pe cea fizica. Fasolea contine acizi grasi omega-3 care imbunatatesc dispozitia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.