Guvernul vine în ajutorul economiei țării, iar astfel, pune la dispoziția românilor sume de bani cu care să susțină afacerile din zonele de munte ale României. Iată ce trebuie să facă românii pentru a intra în posesia banilor. Bugetul este de 220 milioane de lei.
Românii au acum șansa să acceseze banii necesari pentru a-i investi într-o afacere de la munte. Așadar, Guvernul oferă 220 de milioane de euro celor care își doresc să își înceapă o carieră în lumea afacerilor, susțintând, astfel, industria României și produsele alimentare specifice țării noastre.
Guvernul susține afacerile de la munte
Guvernul a adoptat trei hotărâri importante care îi vor bucura pe mulți români. Astfel, aceștia vor primi sprijin financiar pentru a pune bazele afacerilor din zonele montane ale țării. Scopul în reprezintă susținerea afacerilor locale și al produselor specifice țării, realizate în acest gen de afaceri. Pentru acest lucru, Guvernul dispune de fonduri de aproximativ 220 milioane de lei.
Cu banii obținuți, românii pot pune bazele afacerilor din zonele montane. Astfel, aceștia pot să își creeze stâne, centre de colectare a fructelor de pădure, sau centre de prelucrare și colectare al laptelui. Pe lângă acestea, oamenii mai pot să facă comerț cu plante medicinale sau ciuperci, specifice zonei montane în care locuiesc.
Jumătate din sumă asigură statul, jumătate beneficiarul
Proiectele inițiate de Guvern în acest sens, au și câteva reguli. Așadar, pentru românii care vor să își înființeze stâne, valoarea investiției trebuie să se ridice la 300 de mii de lei, din care jumătate din sumă este asigurată de Guvern.
Referitor la restul afacerilor, acestea trebuie să aibă o valoarea maximă de 500, respectiv 600 mii de lei, unde contribuția statului o să fie de 40% din sumă. Toate cele trei proiecte de ajutor se vor putea aplica până la sfârșitul acestui an, iar sumele vor fi distribuite la sfârșitul anului viitor.
Scopul acestor trei proiecte de susținere a afacerilor, este în principal crearea locurilor de muncă pentru oamenii din zonele momntane. Mai mult, Guvernul vrea să încurajeze fermierii să investească în zonele un locuiesc, dar să și ofere produse de o calitate superioară.