Specialistii au descoperit ca un hormon care se dezvolta in timpul pubertatii poate activa in creier pofta de sex. Hormonul, ce poarta numele de kisspeptin, declanseaza senzatia de excitare.
Oamenii de stiinta cred ca o injectie de kisspeptin poate activa in creier acele substante care apar, in general, atunci cand ne indragostim. Ei cred ca pilule care vor avea la baza acest hormon ar putea fi folosite in tratarea anumitor probleme sexuale, care se declanseaza, de obicei, pe fond psihic. Ba mai mult, ar putea chiar reaprinde scanteia in cuplu. Majoritatea tratamentelor pentru infertilitate au fost concentrate pe factorii biologici ce impiedica un cuplu sa aiba copii, scrie csid.ro.
Desigur, acestia detin un rol important in reproducere, dar, de asemenea, creierul si procesele emotionale sunt esentiale in acest proces. Kisspeptin stimuleaza eliberarea hormonilor de reproducere in interiorul corpului si declanseaza pubertatea. In cadrul acestui studiu, 29 de barbati tineri au fost injectati cu hormonul respectiv, dupa care li s-a dat sa priveasca o serie de poze cu cupluri aflate in ipostaze romantice, dar si fotografii in care nu apareau oameni. Testarea RMN la care au fost supusi a aratat o crestere a activitatii sexuale in regiunea creierului.
Oamenii de stiinta cred ca kisspeptinul creste dorinta sexuala. ''Studiul nostru arata ca kisspeptinul stimuleaza activitatea sexuala a creierului, dar contribuie si la combaterea stresului’’, a spus Dr. Alexander Comninos, care a contribuit la cercetari.